Datum plaatsing: 18-10-2002 21:10:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - Heracles 3-0 (winst Periode)

ADO blijft ongeslagen en pakt periode

ADO Den Haag heeft haar ongeslagen reeks in de Gouden Gids Divisie voortgezet

. Door thuis met 3-0 te zegevieren over Heracles Almelo sleepte de ploeg van Rinus en Lex bovendien ook de eerste periodetitel in de wacht. Peter Hofstede opende voor ADO de score, waarna Roy Stroeve voor rust de score verdubbelde. Vlak na de hervatting scoorde Romeo Castelen de laatste goal van de wedstrijd.

ADO Den Haag tegen Heracles Almelo was zonder twijfel de belangrijkste wedstrijd van de 8e speelronde. Al vanaf het begin bleek waarom. De wedstrijd speelde zich in een hoog tempo af, waarbij de bal binnen kort tempo beide doelen aan deed. Tot serieuze kansen leidde het spektakel in het eerste kwartier nog niet, maar dit werd door het amusementsniveau meer dan voldoende gecompenseerd. Pas na ruim een kwartier spelen werd het serieus. Heracles mocht een vrije trap nemen net buiten het Haagse strafschopgebied. ADO Den Haag formeerde een flinke muur, waarna Roland Jansen de bal goed uit de lucht plukte. Nadat Romeo Castelen wat later aan de andere kant van het veld gevloerd werd waren de rollen omgedraaid. Nu kreeg ADO Den Haag de vrije trap te nemen. Via een paar schijven kwam de bal op het hoofd van Peter Hofstede terecht die gelijk de 1-0 liet aantekenen. Enkele minuten later was het opnieuw feest voor ADO. Romeo Castelen ging zijn directe tegenstander goed voorbij en zag Roy Stroeve vrij voor het doel staan. Stroeve kreeg de bal perfect aangespeeld en plaatste de bal knap achter zijn voormalige collega van Heracles. ADO Den Haag had overigens niet te klagen over het optreden van het arbitrale trio. Scheidsrechter Luinge floot een uitstekende wedstrijd, en keurde tot grote hilariteit ook nog op slag van rust een goal van Heracles af.

Nadat Romeo Castelen ADO Den Haag vrij vlot na de hervatting al op 3-0 had gezet zakte de wedstrijd wat in. Niet meer dan gebruikelijk, want ADO Den Haag geloofde het wel. Bij winst was de periodetitel immers binnen en van Heracles hadden de Hagenaars nog maar weinig te vrezen. Lex Schoenmaker kon naar hartelust gaan wisselen en deed dat dan ook naar behoren. Sandro Calabro maakte zijn opwachting voor de man van het eerste doelpunt, Peter Hofstede. Maurice Verberne kwam op dat zelfde moment in het veld voor Jan-Paul Saeijs die wederom een puike wedstrijd had gespeeld, maar hinkend het veld moest verlaten. Heracles kreeg halverwege de tweede helft nog wel een kans op een eretreffer, maar de volley van Rick Platvoet werd met een bliksemreactie door Roland Jansen uit het doel gehouden.

Robert Al

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Daniël Rijaard, Jan-Paul Saeijs (Maurice Verberne), Jeffrey van As, Mirano Carrilho, Ferry Bodde (Remco Heerkens), Romeo Castelen, Roy Stroeve, Peter Hofstede (Sandro Calabro), Arjan van der Laan, Gijs Cales
DOELPUNTEN: 1-0 Hofstede (33’), 2-0 Stroeve (38’), 3-0 Castelen (47’)
GELE KAARTEN: Castelen, Verberne (ADO DH),  Looms, Rose, Jansen (Heracles)
SCHEIDSRECHTER: Luinge
TOESCHOUWERS: 8.130
DATUM: 18-OKTOBER-2002