Datum plaatsing: 06-10-2002 21:05:00

Verslag en foto`s Telstar - ADO Den Haag 0-3

ADO BLIJFT AAN KOP NA ZEGE OP TELSTAR
ADO Den Haag heeft de koppositie in de Gouden Gids Divisie wederom gepakt. In Velzen werd de Stormvogels Telstar Combinatie met 0-3 verslagen. Roy Stroeve zette ADO in de eerste helft op voorsprong. Na rust maakte super-sub Sandro Calabro twee doelpunten.

Romeo Castelen maakte bij ADO Den Haag zijn rentree na maanden van blessureleed. Ook Maurice Verbene was hersteld van een blessure, maar moest op de bank beginnen omdat Jan-Paul Saeijs zijn plaats de laatste weken goed heeft opgevuld. Met in het achterhoofd de strijd om de periodetitel ontpopte zich op sportpark Schoonenberg in de eerste helft een behoudende wedstrijd. Beide ploegen kregen weinig kansen, waarbij ADO Den Haag net even wat feller was in de duels. Slechts incidenteel werden de doelmannen Jansen en De Vries op de proef gesteld. Zo kopte Silvan Inia in de beginfase recht in de handen van Jansen en werd een schot van Roy Stroeve na een aanval via Rijaard, Castelen en Van der Laan gepakt door Dorus de Vries. Pas vlak voordat scheidsrechter Haverkort voor het rustsignaal floot wist ADO Den Haag de voorsprong te nemen. Mirano Carrilho kon aan de linkerkant doorgaan tot aan de achterlijn. Zijn voorzet kwam terecht bij Peter Hofstede en Romeo Castelen. Terwijl iedereen aan buitenspel dacht tikte Roy Stroeve vervolgens de bal over de doellijn. Scheidsrechter Haverkort keurde vervolgens zonder aarzelen de treffer goed.

In de tweede helft moest Stormvogels Telstar aanvallender gaan spelen om nog een kans op de periode te maken. Silvan Inia vuurde al snel een waarschuwingsschot op het doel van Roland Jansen af. Toch bleek het offensief uiteindelijk niet veel waard. Peter Hofstede luidde met een kopbal op de paal juist het offensief van ADO Den Haag in. Diezelfde Hofstede volleerde niet veel later recht op doelman De Vries af. De jonge talentvolle doelman leek even moeite te hebben met het schot, maar hield de bal uiteindelijk nog net onder controle. Nadat Sandro Calabro onder luid Haags applaus was begonnen met warmlopen, mocht hij invallen voor de, tot dat moment, man van de wedstrijd Roy Stroeve. Calabro maakte zijn reputatie weer voor de volle 100% waar. Dit keer was het niet zijn eerste balcontact dat een doelpunt opleverde, maar zijn tweede. De vierde official was nog maar net klaar met het verwerken van de formaliteiten van Calabro’s wissel, of de ‘zoon van Sicilië’ stond al met zijn handen in de lucht, nadat hij de bal eenvoudig kon binnen tikken. En alsof dat nog niet genoeg was deed Calabro het even later dunnetjes over. En hoe! Met een stijlvolle lob verraste hij vriend en vijand door de bal net onder de lat door in het doel van Stormvogels Telstar te mikken. Toen de jonge spits vlak voor tijd op de doellijn zijn kans op een hattrick voor open goal miste, bleek maar eens te meer dat niemand perfect is.

Robert Al

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Daniël Rijaard, Jan-Paul Saeijs, Jeffrey van As, Mirano Carrilho, Remco Heerkens, Romeo Castelen, Roy Stroeve (Sandro Calabro), Peter Hofstede, Arjan van der Laan, Gijs Cales

DOELPUNTEN: 0-1 Stroeve (39’), 0-2 Calabro (78’), 0-3 Calabro (87’)

GELE KAARTEN: De Lange, Ommel (St.Telstar), Cales, Stroeve (ADO DH)

SCHEIDSRECHTER: Haverkort

TOESCHOUWERS: 1.775