Datum plaatsing: 30-08-2002 21:05:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - Eindhoven 1-0

ADO DEN HAAG BLIJFT IN WINNING-MOOD
ADO Den Haag blijft winnen in de Gouden Gids Divisie 2002-2003. De derde wedstrijd van de Hagenaars, ditmaal thuis tegen FC Eindhoven, werd in de slotfase beslist toen Sandro Calabro zijn ploeg op 1-0 zette.

Na een week rust krijgt ADO Den Haag Fortuna Sittard als komende vuurproef. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Jan-Paul Saeijs gehuldigd wegens zijn 100e wedstrijd die hij inmiddels voor ADO Den Haag heeft gespeeld.

Vanaf het eerste fluitsignaal liet FC Eindhoven niets aan duidelijkheid te wensen over. De ploeg was naar het Zuiderpark gekomen voor één punt. Doordat de Eindhovenaren zich erg verdedigend opstelden kreeg het publiek een uiterst saaie wedstrijd voorgeschoteld, waarbij ADO Den Haag probeerde de wedstrijd open te breken, maar daar niet in slaagde. Slechts enkele malen kwamen de Hagenaars in de buurt van het doel van FC Eindhoven.  Pas in de slotfase van de eerste helft kon het publiek applaudisseren toen Roy Stroeve een bal op de lat zag belanden en Dennis den Turk niet veel later een volley van afstand net over het doel zag verdwijnen.

Pas in de tweede helft wist ADO Den Haag het Eindhoven wat lastiger te maken. Vlak na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van der Hilst verdween een schot van Remco Heerkens net naast het doel. Niet veel later kwam ADO Den Haag opnieuw in de buurt van het zo fel begeerde doelpunt. Een vrije trap van Ferry Bodde miste echter net de benodigde precisie. Wellicht de grootste kans kwam na 55 minuten spelen. Dennis den Turk ging aan de rechterzijde van het veld door tot de achterlijn en gaf een goede voorzet af op Roy Stroeve. De nieuweling aan de zijde van ADO Den Haag volleerde de bal richting het doel van doelman Need, maar zag zijn inzet net aan de verkeerde kant van de doelpaal verdwijnen. ADO zag in die fase dat het verzet van Eindhoven aan het breken was. Vooral via de flanken kwamen enkele aanvallen, waarbij ook Gijs Cales enkele malen betrokken was. De ommekeer in de wedstrijd kwam toen Peter Hofstede geblesseerd het veld moest verlaten. In een duel met zijn directe tegenstander liep hij een wondje aan de lip op. Zijn vervanger Sandro Calabro zou de wedstrijd doen beslissen. 8 Minuten voor tijd kreeg Calabro de bal goed in de diepte aangespeeld, waarbij hij volgens de grensrechter niet buitenspel stond. Calabro aarzelde geen moment en schoot koelbloedig op het Eindhovense doel. Wilburt Need bleek kansloos, waardoor de Hagenaars ook na hun derde partij een feestje konden bouwen.

Verslag: Robert Al

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Dennis den Turk, Maurice Verberne, Jeffrey van As, Mirano Carrilho, Ferry Bodde, Roy Stroeve, Remco Heerkens (Daniël Rijaard), Peter Hofstede (Sandro Calabro), Arjan van der Laan, Gijs Cales

DOELPUNTEN: 1-0 Calabro (82')

GELE KAARTEN: Bodde, Jansen (ADO Den Haag), Need, Hese (FC Eindhoven)

SCHEIDSRECHTER: Van der Hilst

TOESCHOUWERS: 4.413 (opgave teletekst)

DATUM: 30-AUGUSTUS-2002