Datum plaatsing: 10-08-2002 20:50:00

Verslag en foto`s Delta Sport - ADO Den Haag 0-4 (KNVB beker)

ADO MET EEN BEEN IN VOLGENDE RONDE
ADO Den Haag heeft een goede stap gezet richting de volgende ronde om de Amstel Cup. In de eerste poule-wedstrijd tegen Delta Sport uit Vlaardingen werd met 0-4 gewonnen.

Komende dinsdag kan ADO Den Haag het karwei thuis afmaken door te minimaal 1 punt te halen tegen de overige ploeg uit de poule, Scheveningen. Alleen de poule-winnaar gaat door naar de volgende ronde. Voor ADO Den Haag scoorde Peter Hofstede vóór rust, waarna Arjan van der Laan en Sandro Calabro (2) het kwartet completeerden.

Voorafgaand waren er nog twijfels over de kansen van ADO Den Haag tegen de ambitieuze amateurclub Delta Sport. Veel voormalige profs komen dit seizoen immers uit voor de Vlaardingers. In de wedstrijd tegen ADO Den Haag stonden daarvan slechts doelman Jaco de Ligt (ex-Dordrecht ’90), Steve Goossen (ex-Sparta) en Virgil Breetveld (ex-De Graafschap) in het veld. Toch bleek de angst voor de amateurs in de beginfase niet onterecht. Delta Sport kreeg vooral in het eerste kwartier de betere kansen, daar waar ADO Den Haag het nogal liet afweten. Zo werden de kwaliteiten van doelman Roland Jansen enkele keren van afstand op de proef gesteld. Pas na een kwartier spelen kreeg ADO Den Haag een aardige kans. Daniël Koegler begon op de eigen helft aan een indrukwekkende solo maar zag vervolgens zijn actie stranden. Ook een schot van Arjan van der Laan niet veel later leverde geen doelpunt op. Zijn inzet raakte de lat. ADO Den Haag zette in die fase even wat meer druk en had daarmee gelijk resultaat. Zo schoot Daniël Koegler over na een voorzet van Arjan van der Laan, en verdween een afstandschot van Jeffrey van As naast het doel. Ook Roy Stroeve was dicht bij een treffer. Delta Sport bleef echter overeind en het offensief van ADO Den Haag ebde weg. Het rustsignaal leek dan ook gehaald te gaan worden zonder een treffer op het scorebord. Vlak voordat de scheidsrechter echter affloot wist Peter Hofstede met een rake kopbal uit een evenzo fraaie corner van Daniël Koegler het net te vinden.

De tweede helft zou voor ADO Den Haag de helft moeten worden waarin het conditioneel gezien afstand kon nemen van Delta Sport. Kwalitatief liep het verschil tussen de amateurs en de profs al verder uit elkaar, waarbij ADO Den Haag de wedstrijd controleerde. Toch duurde het nog even voor de Hagenaars opnieuw het net konden vinden. Voordat met de hulp van de scheidsrechter de bal op de stip verdween, was er nog een grote kans voor Jeffrey van As. Uit een corner kopte hij met harde kracht op het doel, waarbij zijn inzet echter op de doellijn werd gekeerd. Arjan van der Laan nam vervolgens de taak op zich om de strafschop te verzilveren. Doelman De Ligt was kansloos op de inzet van de aanwinst van ADO Den Haag. Met de 0-2 achterstand leek bij Delta Sport het vertrouwen in een behoorlijk resultaat te verdwijnen. Trainer Lex Schoenmaker hoefde zich geen zorgen meer te maken en kon dus aan de wissels gaan denken. Dat hij voor Sandro Calabro koos bleek achteraf geen verkeerde keuze te zijn. Calabro verving Roy Stroeve en betaalde het vertrouwen van Schoenmaker met twee treffers binnen het tijdsbestek van 1 minuut terug. De eerste was nog enigszins met geluk toen een mislukt schot alsnog het doel in rolde. Bij de tweede treffer liet Calabro zien te beschikken over een neusje voor de afgevallen bal. Peter Hofstede zag nog dat zijn inzet door doelman De Ligt gestopt werd, waarna Calabro eerder bij de bal was. Door de 0-4 einduitslag is ADO Den Haag zo goed als zeker door naar de volgende ronde van de Amstel Cup.

Robert Al

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Daniël Rijaard, Maurice Verberne, Jeffrey van As, Mirano Carrilho, Remco Heerkens, Daniël Koegler, Roy Stroeve (Sandro Calabro), Peter Hofstede, Arjan van der Laan, Gijs Cales

DOELPUNTEN: 0-1 Hofstede (42’), 0-2 Van der Laan (63’, pen), 0-3 Calabro (46’), 0-4 Calabro (87’)

GELE KAARTEN: Verberne