Datum plaatsing: 08-04-2002 20:40:00

ADO DEN HAAG 2 PAKT KOPPOSITIE OVER

ADO Den Haag heeft in de slotfase van de competitie voor reserveteams de koppositie van FC Volendam op de ranglijst overgenomen. Door een 2-1 overwinning op De Graafschap 2 heeft de ploeg van Bob Kootwijk nu 2 punten voorsprong met slechts enkele wedstrijden te gaan.

In een matig duel had ADO Den Haag 2 in de eerste helft de beste kansen. De Graafschap 2 verscheen bijna niet of nauwelijks voor het doel van Sebastiaan van der Ende. Na zo’n 20 minuten spelen bracht Maarten Bak na een goede individuele actie zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Een voorsprong die enkele minuten later door Jasper van Dijk verdubbeld werd. Michael van der Heijden moest in de eerste helft geblesseerd het veld verlaten. Hij werd door een speler van De Graafschap tegen zijn knie geschopt. Na afloop van de wedstrijd zag het er slecht uit met de blessure van de blonde middenvelder. Het is dan ook twijfelachtig of hij vrijdag met het eerste elftal mee kan spelen in de wedstrijd tegen MVV uit Maastricht.

In de tweede helft bleef het spel van beide teams slecht. Voor ADO Den Haag 2 telde immers alleen het resultaat. De Graafschap 2 zag een hard schot geblokt worden door doelman Van der Ende en zag ook Jasper van Dijk een schot net naast het doel plaatsen. Vlak voor tijd bracht De Graafschap nog even de spanning terug, maar verder dan een 2-1 score zou het niet komen. Ook niet toen de doelman van de achterhoekers mee naar voren ging in de laatste minuten.