Datum plaatsing: 21-04-2002 20:10:00

Verslag en foto`s Heracles ADO Den Haag 0-0

VIERDE PERIODETITEL VOOR ADO DEN HAAG
In Almelo heeft ADO Den Haag de vierde periodetitel veilig weten te stellen. In een zeer matige wedstrijd waarin ADO niet gesteund kon worden door de trouwe aanhang bleef de beginstand tot aan het laatste fluitsignaal staan.

Michael van der Heijden en Marlon Kruis kregen een gele kaart bij ADO Den Haag. Dennis te Braak kreeg aan de zijde van Heracles Almelo de rode kaart.

Zonder de fans van ADO Den Haag, die de wedstrijd uit ongenoegen wegens het aantal beschikbare kaarten boycotten, kon de ploeg van Rinus Israël in Almelo een echte prijs pakken. Nadat in de vorige wedstrijd het ticket voor de nacompetitie reeds was veiliggesteld, kon de ploeg nu officieel beslag leggen op de vierde periodetitel. Dat zou de ploeg dan niet alleen zonder de fans moeten doen, maar ook zonder Romeo Castelen, Emiel van Eijkeren en Ekrem Kahya. Hun vervangers waren Marlon Kruis (rechtsachter), Michael van der Heijden en Leonard van Utrecht. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Heracles kansen tegen het slap spelende ADO Den Haag. De ploeg van Rinus Israël had duidelijk moeite met de druk van de periodetitel en de afwezigheid van de steun van de supporters. Heracles domineerde de wedstrijd gedurende de eerste helft en kreeg in de 18e minuut van scheidsrechter Van Dijk een penalty toegekend. Marlon Kruis begin in het strafschopgebied een overtreding, waarna de leidsman niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Roy Stroeve faalde echter voor de thuisclub, want hij schoot slap tegen de benen van Roland Jansen aan. Deze opsteker voor Jansen wierp later zijn vruchten af. De doelman die de laatste weken een niet al te zekere indruk maakte, stompte een inzet van Roel Buikema ternauwernood uit het doel. ADO Den Haag had tot op dat moment nog nauwelijks de middellijn gepasseerd. Laat staan dat de ploeg de bal meer dan 10 seconden vast kon houden op de helft van Heracles. Namens de thuisclub was Rik Platvoet vlak voor rust nog enkele malen gevaarlijk met een kopbal en een schot vanaf de doellijn hoog over.

In de tweede helft moest ADO Den Haag wederom toezien hoe Heracles Almelo het spel van de wedstrijd bepaalde. De gastheren hadden het volledig aan zichzelf te danken dat de stand nog steeds op 0-0 stond. Kansen waren er immers genoeg. Pas na een kwartier spelen in de tweede helft begon AD O Den Haag langzaam terug te komen in de wedstrijd. Gek genoeg waren daar enkele defensieve wissels aan vooraf gegaan. Zo zag Mirano Carrilho een schot van afstand geblokkeerd worden en kwam Ferry Bodde oog in oog te staan met doelman Brian van Loo van Heracles. Echte grote kansen om de score te openen bleven echter uit. Het duel had een deel van de spanning ook reeds verloren omdat via het scorebord de tussenstand van enige concurrent RBC Roosendaal werd doorgeven. De Roosendalers stonden met 2-0 achter, waardoor de 0-0 stand voor ADO Den Haag voldoende zou zijn. Vlak voor tijd werd Dennis te Braak nog met een rode kaart van het veld gestuurd na een grove charge op Arjan Human. Het gelijke spel kwam echter niet meer in gevaar, waarna de spelers van ADO Den Haag konden gaan feesten. Op ludieke wijze renden zij naar het lege bezoekersvak toe, om daar vervolgens het feest te beginnen.

Na afloop verklaarde Rinus Israël dat tegenstander Veendam het beste van het spel had en dat de ploeg het aan zichzelf te wijten had dat er niet gewonnen was. Toen Israël na het gelach van de aanwezigen begreep dat hij het over een Heracles Almelo had moeten hebben in plaats van Veendam, redde hij zich snel uit deze vergissing door te melden dat hij in ieder geval had gezegd dat de tegenstander het betere van het spel had. Verder was Israël uitermate ontevreden over het geboden spel tijdens het 1e uur van de wedstrijd. ‘Uiteindelijk heeft het gelukkigste team vandaag aan het langste eind getrokken.’ Collega trainer Gertjan Verbeek was woedend op de supporters van de thuisclub, aangezien die het spel volledig verstoord hadden door het gooien van voorwerpen op het veld, het voeren van spreekkoren, en het ophangen van verstorende spandoeken.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Marlon Kruis, Maurice Verberne (Jan-Paul Saeijs), Dennis den Turk, Mirano Carrilho, Ferry Bodde, Leonard van Utrecht (Arjan Human), Michael van der Heijden (Revy Rosalia), Peter Hofstede, Remco Heerkens, Youri Petrov