volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 3 3 0 0 9
2 HEE 3 3 0 0 9
3 FEY 3 2 1 0 7
4 TWE 3 2 1 0 7
5 PSV 3 2 1 0 7
6 VIT 3 2 0 1 6
7 UTR 2 1 1 0 4
8 ZWO 3 1 1 1 4
9 WII 3 1 1 1 4
10 VVV 3 1 1 1 4
11 HER 3 1 1 1 4
12 GRO 3 1 0 2 3
13 AZA 2 0 2 0 2
14 EMM 3 0 1 2 1
15 FOR 3 0 1 2 1
16 ADO 3 0 0 3 0
17 RKC 3 0 0 3 0
18 SPA 3 0 0 3 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 16-05-2002 20:00:00

verslag en foto`s Nacompetitie: ADO Den Haag - Excelsior 1-2


DECEPTIE IN ZUIDERPARK NA NEDERLAAG
Excelsior heeft ADO Den Haag een lelijke deceptie bezorgd in het Haagse Zuiderpark. In de wedstrijd waarin ADO Den Haag een grote stap had kunnen zetten richting promotie liet de ploeg van Rinus Israƫl het flink afweten.


Emiel van Eijkeren zette zijn ploeg nog wel op voorsprong, maar Steve Olfers maakte 2 zeer belangrijke doelpunten voor de Rotterdammers.

Vooraf sprak iedereen al over de komende wedstrijd tegen Excelsior, zondag in Rotterdam. Winst in de thuiswedstrijd tegen Excelsior leek bijna al een zekerheid. Helemaal na de eclatante overwinning van ADO Den Haag in Volendam. Alleen Sparta was immers nog een serieuze concurrent. 90 Minuten later zou echter een totaal ander beeld blijken. ADO Den Haag begon nog wel met flinke overtuiging aan de wedstrijd. Leonard van Utrecht zag al na enkele minuten een schot naast het doel verdwijnen. Na 19 minuten spelen nam ADO Den Haag zelfs al een voorsprong. Emiel van Eijkeren profiteerde goed van een misverstand in de Rotterdamse verdediging. Doelman Malkowski kon geen redding meer brengen. Diezelfde Malkowski bracht even later wel redding toen Leonard van Utrecht een vlammend schot op hem afvuurde. Van Utrecht kwam in balbezit nadat Peter Hofstede goed aan het jagen was op doelman Malkowski. In de eerste helft had ADO Den Haag dan wel het iets betere van het spel, maar Excelsior kwam toch op gelijke hoogte. Vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Temmink kopte verdediger Steve Olfers zijn ploeg langszij.

Met Maarten Bak voor Leonard van Utrecht als wissel in de tweede helft probeerde Rinus Israël het tij te keren. Van Utrecht kwam op een paar kleine momenten na niet in de wedstrijd voor. Zijn collega aan de andere flank, de Rus Youri Petrov, kwam daarentegen veelvuldig in balbezit. De Rus werkte zich kapot, maar had weinig echt succes. Het leek in de tweede helft alsof ADO Den Haag geen vuist kon maken tegen de ploeg van Adri Koster. Er waren nauwelijks nog momenten dat ADO met goede aanvallen in de buurt van het Rotterdamse strafschopgebied kwam. Slechts met een enkele counter lukte dat nog. Excelsior kreeg langzaam maar zeker wat meer grip op de wedstrijd en zag zelfs enkele kansen opdoemen. Zo schoot Mounir el Hamdaoui over het doel van Patrick de Groot. De eerste echte grote kans van ADO in de tweede helft kwam typerend genoeg tien minuten voor tijd van de voet van Peter Hofstede. Na een ingooi van Saeijs op Van Eijkeren zag Hofstede de bal op zich afkomen. Met een fraaie volley mikte hij op de kruising, maar zag hij tot zijn ontsteltenis dat zijn inzet net te hoog was. Sandro Calabro mocht toen nog de laatste 5 minuten proberen om de winnende treffer te forceren, maar slaagde daar niet in. Sterker nog, Excelsior wist enkele minuten voor tijd op vrijwel identieke wijze de 1-2 te maken. Opnieuw was het Steve Olfers die koppend scoorde.

Door deze nederlaag heeft ADO Den Haag de koppositie in poule B van de Nacompetitie af moeten staan aan Sparta, dat met 0-3 won in Volendam. Excelsior staat met 6 punten uit drie wedstrijden slechts één punt achter op de Spartanen. ADO Den Haag volgt met 4 uit 3, en Volendam lijkt uitgeschakeld met 0 punten uit drie wedstrijden, en een doelsaldo van 2 voor en 11 tegen.


KARAKTERISTIEKEN:
OPSTELLING ADO DEN HAAG: Patrick de Groot, Jan-Paul Saeijs, Maurice Verberne, Dennis den Turk, Mirano Carrilho, Ferry Bodde, Leonard van Utrecht (Maarten Bak), Emiel van Eijkeren, Peter Hofstede, Revy Rosalia (Marco Meijer), Youri Petrov (Sandro Calabro)

DOELPUNTEN:
1-0 Van Eijkeren (19’),
1-1 Olfers (44’),
1-2 Olfers (86’)

GELE KAARTEN: Carrilho, Hofstede (ADO DH), Feskens, Koswal (Excelsior)

RODE KAARTEN: -

SCHEIDSRECHTER: Temmink

TOESCHOUWERS: 7.109


 

 

Onderstaande foto`s met dank aan MARKLA

 

------