Datum plaatsing: 12-03-2002 11:30:00

Verslag en foto`s Veendam - ADO Den Haag 3-4

ADO VOORBIJ VEENDAM IN DOELPUNTENFEEST
BV Veendam is door ADO Den Haag op eigen terrein met 3-4 teruggewezen. Voor ADO Den Haag scoorden Peter Hofstede, Ferry Bodde, Emiel van Eijkeren (penalty) en Leonard van Utrecht in het doelpuntenfestijn.

Veendam tegen ADO Den Haag staat sinds jaar en dag voor een wedstrijd met redelijk veel doelpunten en aantrekkelijk voetbal. Ook de editie 2001-2002 zou er een worden volgens de traditie. Al na 10 minuten spelen was de toon gezet toen Peter Hofstede de Hagenaars op voorsprong zette. Hofstede gebruikte zijn lichaam goed, zette zijn tegenstander opzij en schoot vervolgens eenvoudig onder de doelman door de 0-1 op het scorebord. Maar nog geen twee minuten later was de stand al weer gelijk. Veendam herstelde zich goed en zag Tony Alberda eenvoudig voorbij Mario van Heiningen gaan. Alberda bespeelde de vrijstaande Cvetkov waarna Roland Jansen nog wel met de hand tegen de bal kwam, maar een doelpunt niet meer kon voorkomen. ADO Den Haag kwam wederom op voorsprong toen Ferry Bodde een vrije trap bezorgde bij Romeo Castelen. Met enig fortuin bleef de donkere spits in balbezit en speelde terug op Bodde. Bodde was inmiddels zijn tegenstander voorbij en maakte het karwei fraai af. Enige goede reddingen van Roland Jansen en een aantal gemiste kansen aan de zijde van ADO Den Haag later kwam Veendam toch nog vlak voor rust langszij. Een snelle aanval werd door Marnix Kolder op sublieme wijze afgerond. Roland Jansen kon slechts de bal achter zich tegen het net horen ploffen.

In de tweede helft leek ADO Den Haag te maken te krijgen met een flinke tegenvaller. Maurice Verberne kwam bij een corner met zijn hoofd vol in aanraking met het hoofd van tegenstander Roy Hendriksen. Beide spelers bleven enige tijd liggen, maar konden toch de wedstrijd hervatten. Opnieuw was het ADO Den Haag dat de voorsprong nam. Ditmaal maakte Mario van Heiningen zijn foutje van de eerste helft goed. Met een goede pass zette hij Youri Petrov vrij binnen het strafschopgebied. Petrov werd gevloerd door doelman Van der Vlag en incasseerde een penalty. Emiel van Eijkeren kreeg de mogelijkheid om zijn goede reeks van de laatste weken voort te zetten en faalde niet in de afwerking. Na de inbreng van Leonard van Utrecht en Remco Heerkens kreeg ADO Den Haag nog enkele goede kansen, waaronder een voor Heerkens. Pas vlak voor tijd wist Van Utrecht de score uit te bouwen naar 2-4. Michael van der Heijden ging op de keeper af en was niet zelfzuchtig. Van Utrecht werd op zijn wenken bediend en mocht met de eer strijken. Dat Veendam nog terugkwam tot 3-4 door een doelpunt van Cvetkov leek niet meer te deren, tot Roland Jansen in de laatste seconde blunderde. Na de aftrap van ADO Den Haag werd de bal teruggespeeld naar de Haagse sluitpost. Jansen wachtte echter zo lang tot er twee aanvallers voor zijn neus stonden. Hierop besloot Jansen de terugspeelbal in zijn handen te pakken. Scheidsrechter Buiting kende een indirecte vrije trap toe, die tot opluchting van heel ADO Den Haag niet in het doel verdween. Hierop besloot Rinus Israel Yuri Petrov nog te wisselen en Mirano Carrilho zijn debuut te gunnen. De stand veranderde er niet door.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Dennis den Turk, Maurice Verberne, Ekrem Kahya, Mario van Heiningen, Ferry Bodde, Romeo Castelen (Leonard van Utrecht), Emiel van Eijkeren (Remco Heerkens), Peter Hofstede, Michael van der Heijden, Yuri Petrov (Mirano Carrilho)