Datum plaatsing: 01-03-2002 11:25:00

Verslag en verslag ADO Den Haag - Emmen 3-0

ADO DEN HAAG MILD VOOR MATIG EMMEN
ADO Den Haag heeft in het eigen Zuiderparkstadion met 3-0 gewonnen van een matig spelend Emmen. Voor de Hagenaars waren Emiel van Eijkeren, Leonard van Utrecht en Ferry Bodde succesvol.

De doelstelling van Emmen was kort na het begin van de wedstrijd al duidelijk. De ploeg uit het hoge noorden wilde met een punt de terugreis beginnen, wat betekende dat ADO Den Haag het spel zou moeten maken. Een vroeg doelpunt zou daarbij van groot voordeel kunnen zijn. Met rouwbanden om de arm vanwege het overlijden van een ere-lid van de club begon ADO aan de wedstrijd. De gewenste openingstreffer zou al snel vallen. Nog geen tien minuten na de aftrap had Emiel van Eijkeren zijn doelpuntje weer gemaakt. Na een schot op de paal was het Van Eijkeren die als eerste bij de bal was om binnen te tikken. Emmen leek haar doelstelling al niet meer te gaan halen, met als gevolg dat de ploeg de hele wedstrijd achter de feiten aan liep. In de eerste helft kwam de ploeg slechts tot een goede kans. Een kans die notabene werd geschonken door ADO Den Haag. Ekrem Kahya verdedigde slecht uit en bezorgde de bal bij Michel van Oostrum. De normaal zo trefzekere spits gleed de bal echter naast het doel. Aan de andere kant had ADO Den Haag reeds afstand van Emmen kunnen maar ook moeten nemen. Youri Petrov plaatste een strakke voorzet voor het doel waar Peter Hofstede net niet bij de bal kon komen. Ook was Hofstede nog dichtbij met een kopbal.

In de tweede helft kreeg Emmen al na 2 minuten de genadeklap. Daar waar de ploeg wellicht nog een kleine kans koesterde op de gelijkmaker maakte Leonard van Utrecht snel een einde aan. Ook nu weer was het een kwestie van snel reageren. Ferry Bodde zag zijn schot geblokt worden door de keeper, waarna Van Utrecht als eerste bij de bal was. Enkele minuten later was er paniek in de defensie van Emmen en werd de bal bijna in eigen doel gewerkt. Voor ADO Den Haag een teken dat Emmen klaar was voor de slachtbank. Daar kwam nog eens bij dat Emmen geïrriteerd raakte en meer tegen zichzelf dan tegen ADO streed. Voor de Drentenaren was het een geluk dat ADO Den Haag niet wilde door drukken. Kansen waren er zeker in de tweede helft te over voor de Hagenaars, alleen de doelpunten bleven nog uit. De enige speler die bij Emmen nog voor een klein kansje zorgde was ex-Hagenaar Dennis Iliohan. Zijn inzet werd echter na een katachtige reactie door doelman Jansen geweerd. Het doel van Jelle ten Rouwelaar lag daarentegen continu onder vuur. Peter Hofstede volleerde hard op de doelman, Youri Petrov probeerde het van afstand, en de ingevallen Van der Heijden zag zijn poging op niets uitlopen. Pas tegen het einde van de wedstrijd wist ADO Den Haag de score alsnog naar 3-0 uit te breiden. Nadat Remco Heerkens in het strafschopgebied werd gevloerd, benutte uitblinker Ferry Bodde de toegekende strafschop.

KARAKTERISTIEKEN:
OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Dennis den Turk, Ekrem Kahya, Maurice Verberne, Mario van Heiningen, Ferry Bodde, Leonard van Utrecht, Remco Heerkens (Revy Rosalia), Peter Hofstede, Emiel van Eijkeren (Michael van der Heijden), Youri Petrov (Romeo Castelen)