Datum plaatsing: 25-01-2002 11:05:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - Haarlem 3-1

VAN EIJKEREN BRENGT ADO LANGS HAARLEM
ADO Den Haag heeft dankzij een loepzuivere hattrick van Emiel van Eijkeren het Haarlem van Heini Otto met 3-1 verslagen. Namens Haarlem deed Mitchel Pique iets terug. Haarlem speler Greene miste in de 4e minuut een strafschop.

Scheidsrechter Droste had nog maar net voor de aftrap gefloten, de toeschouwers waren nog onderweg naar de zitplaatsen en de televisies thuis stonden nog maar net aan. Feit was dat Haarlem al direct de kans kreeg om de score te openen. Mario van Heijningen zou een overtreding hebben begaan in het strafschopgebied, waarop Greene een uitgelezen kans kreeg om te scoren. Wonder boven wonder slaagde de Haarlem speler er echter in om tot twee maal toe te missen. In eerste instantie mikte hij de bal met uiterste precisie op de paal, om vervolgens in de rebound voor een open doel over te koppen. ADO Den Haag kroop dus in de beginfase al door het oog van de naald. Ondanks deze mentale tik voor Haarlem slaagde de ploeg van trainer Israël er echter niet in om Haarlem op de pijnbank te leggen. In de hele eerste helft waren goede kansen namelijk op één hand te tellen. Dat het niveau van de wedstrijd daardoor ook niet bepaald tot grootse hoogte was gestegen is niet verwonderlijk. Eigenlijk viel er in de eerste helft nog maar een echt belangrijk feit te melden. Haarlem wist namelijk alsnog met een voorsprong de rust in te gaan. In de 40e minuut was het Mitchel Pique die profiteerde van een ongelukkige situatie in het strafschopgebied van ADO Den Haag.

In de tweede helft was het niveau van beide ploegen dan wel wat gestegen, dat van de arbitrage bleef steken op een droevig peil. Scheidsrechter Droste had in de eerste helft al de nodige moeite, maar leek in het tweede bedrijf helemaal het spoor bijster te raken. Dat hij daarbij meer in het voordeel van ADO floot was een bijkomend voordeel voor de Zuiderpark bewoners. Het zou in ieder geval niet zijn avond worden. Eén wisselspeler aan de zijde van ADO Den Haag had namelijk al een claim gelegd op de titel ‘Man of the Match’. Emiel van Eijkeren, in de 55e minuut in het veld gekomen voor de tegenvallende Remco Heerkens, besliste met een loepzuivere hattrick de wedstrijd in Haags voordeel. 10 Minuten na zijn entree binnen de lijnen was het voor Van Eijkeren voor de eerste maal raak. Mario van Heijningen, ook weer niet al te sterk deze wedstrijd, gaf een voorzet die door de verdediging van Haarlem niet goed werd weggewerkt. Van Eijkeren stond vrij voor het doel, en kon de doorrollende bal binnen tikken. Nog geen 5 minuten later was het weer raak. De speler die onlangs te horen kreeg aan het einde van het seizoen te moeten vertrekken, kopte een vrije trap van de zelfverzekerde Ferry Bodde raak. Na een paar kleine tegenstootjes van Haarlem en een kopbal van Maurice Verberne naast zijn eigen goal, wist Emiel van Eijkeren vlak voor het eindsignaal zijn hattrick veilig te stellen. Doelman Serge van der Ban van Haarlem kon de vreemd stuiterende bal niet meer keren, en moest voor de derde maal vissen.

Achteraf verklaarde Van Eijkeren dat hij door velen misschien was afgeschreven, maar blijkbaar toch nog een beetje leefde.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Dennis den Turk, Maurice Verberne, Ekrem Kahya, Mario van Heijningen (Stephan ’t Hart), Remco Heerkens (Emiel van Eijkeren), Romeo Castelen (Leonard van Utrecht), Ferry Bodde, Arjan Human, Michael van der Heijden, Youri Petrov