Datum plaatsing: 07-12-2001 11:00:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - VVV 3-3

VVV VERRAST ADO IN SLOTFASE
ADO Den Haag leek de thuiswedstrijd tegen VVV lange tijd winnend te gaan afsluiten. In de slotfase sloeg VVV echter nog 2 keer toe, waardoor ADO een 3-1 voorsprong als sneeuw voor de zon zag verdwijnen.

Voor ADO Den Haag scoorde Romeo Castelen twee maal, Youri Petrov maakte ADO’s derde treffer.

Met de net gecontracteerde Remco Heerkens in de ploeg leek ADO Den Haag tegen VVV lange tijd een typische 0-0 wedstrijd te gaan worden. Beide ploegen ontbeerden de kracht om door te drukken, en moesten zich gelukkig prijzen met enkele kansjes. Zo probeerde Ekrem Kahya een schot van afstand, en moest Roland Jansen reddend optreden bij een poging van Remco Evers. 5 Minuten voor het einde van de eerste helft brak Youri Petrov de ban voor zijn ploeg. De Rus die verder nauwelijks in de wedstrijd voorkwam, ontfutselde de onzekere VVV doelman de bal, en kon eenvoudig binnen schuiven. Nog geen minuut later had hij zelfs de 2-0 op zijn schoen, maar schoot hoog over.

Ook in de tweede helft kreeg het publiek een matige wedstrijd voorgeschoteld. Ondanks dat er nog genoeg doelpunten zouden vallen, was de wedstrijd van een matig niveau. Beide ploegen wilden er kennelijk geen wedstrijd van maken. Toch was het ADO Den Haag dat de score wist te vergroten. Opnieuw ging de onzekere doelman van VVV niet vrijuit. Castelen wist hem met een schuiver te passeren. Na dit doelpunt ging ADO Den Haag achterover leunen, en liet VVV terugkomen in de wedstrijd. Sjors Verdellen zag in de 59e minuut een kopbal pardoes achter Roland Jansen in het doel verdwijnen. Lang kon VVV echter niet genieten van het doelpunt, want Romeo Castelen was voor ADO opnieuw succesvol. Ditmaal wist hij via een fraaie lob het net te vinden. 20 Minuten voor het einde van de wedstrijd werd Michael van der Heijden naar de kant gehaald voor Leonard van Utrecht. Maar met het inbrengen van Van Utrecht werd ADO Den Haag alleen maar zwakker. VVV rook kansen en bracht super-sub Maurice Graef in. Met Graef als stoorzender voorin kreeg het solide verdedigingsduo van ADO (Verberne en Den Turk) het ook moeilijker. Dat resulteerde vlak voor tijd in de 3-2 door Arjen Hofstede, en zelfs in blessuretijd in de 3-3 na een vrije trap van Remco Evers.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Stephan ’t Hart, Dennis den Turk, Maurice Verberne, Mario van Heiningen, Ekrem Kahya, Romeo Castelen, Remco Heerkens, Arjan Human (Emiel van Eijkerne), Michael van der Heijden (Leonard van Utrecht), Youri Petrov