volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 3 3 0 0 9
2 HEE 3 3 0 0 9
3 FEY 3 2 1 0 7
4 TWE 3 2 1 0 7
5 PSV 3 2 1 0 7
6 VIT 3 2 0 1 6
7 UTR 2 1 1 0 4
8 ZWO 3 1 1 1 4
9 WII 3 1 1 1 4
10 VVV 3 1 1 1 4
11 HER 3 1 1 1 4
12 GRO 3 1 0 2 3
13 AZA 2 0 2 0 2
14 EMM 3 0 1 2 1
15 FOR 3 0 1 2 1
16 ADO 3 0 0 3 0
17 RKC 3 0 0 3 0
18 SPA 3 0 0 3 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 02-12-2001 11:00:00

Verslag en foto`s FC Volendam - ADO Den Haag 1-1


ADO BLIJFT STEKEN OP GELIJKSPEL IN VOLENDAM
Een gehavend ADO Den Haag is er niet in geslaagd om de uitwedstrijd tegen Volendam in winst om te zetten. Arjan Human zette ADO nog wel op voorsprong, maar de gelijkmaker van Babangida zorgde voor een puntendeling.


Voorafgaand aan de wedstrijd hadden supporters van ADO Den Haag een bezoek gebracht aan de begraafplaats van de slachtoffers van de nieuwjaarsbrand in Volendam. Tijdens een indrukwekkende bijeenkomst werd een grote krans met bloemen gelegd, alsmede een briefje met de tekst "Supporters van ADO Den Haag hebben ook een hart."

Zonder Maurice Verberne en Ferry Bodde (beiden geschorst) en de geblesseerde Peter Hofstede moest ADO een belangrijke overwinning in de wacht zien te slepen. Het gemis van deze spelers bleek van grote invloed. FC Volendam dicteerde de eerste helft en kreeg de beste kansen. Al vroeg in de wedstrijd gingen twee vrije trappen maar net over en verdween een kopbal via de onderkant van de lat net niet in het doel van Roland Jansen. Vooral Mario van Heiningen viel hierbij in negatieve zin op. Directe tegenstander Dion Esajas was voor de linksback een ware kwelgeest. Pas na een half uur spelen kreeg ADO de eerste kansen van de wedstrijd via onder meer Ekrem Kahya. De vervanger van Peter Hofstede, Arjan Human, werkte wel hard, maar leek vooral in de eerste helft stootkracht te missen. Verder dan enkele schoten naast het doel van Wilburt Need kwam de Zeeuw niet. Ook Yuri Petrov wist niet te scoren na een aardige solo.

In de tweede helft tapte ADO Den Haag duidelijk uit een ander vaatje. Vroeg na de wisseling van helften kwamen de Hagenaars zelfs op voorsprong door Arjan Human. Romeo Castelen haalde aan de rechterflank de achterlijn en gaf goed voor. Op de penaltystip kwam Human goed voor zijn tegenstander en kon raak volleren. Een klein kwartier later kwam FC Volendam bijna op gelijke hoogte. Doelman Roland Jansen, die de gehele wedstrijd een niet al te zekere indruk maakte, wist ook deze keer geen passend antwoord te geven op een doelpoging van FC Volendam. Gelukkig voor het team van Rinus Israël stond Dennis den Turk op de doellijn om redding te brengen. Met nog een kwartier te gaan in een betere en attractievere tweede helft kwam FC Volendam alsnog op gelijke hoogte. In eerste instantie bracht Roland Jansen nog redding op een schot, maar bij de rebound van Ibrahim Babangida was ook hij kansloos. FC Volendam nam na de gelijkmaker het initiatief van ADO Den Haag over en leek op zoek te gaan naar de winnende treffer. Esajas was met een kopbal dichtbij, evenals Quincy van Ommeren met een schot van afstand. Toch waren de grootste kansen op de winst voor ADO Den Haag. Vooral Romeo Castelen was erg dicht bij met een vlammend schot en invaller Peter Maseland miste vlak voor het laatste fluitsignaal de lengte om een voorzet van Leonard van Utrecht in te kunnen koppen.

KARAKTERISTIEKEN:
OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Stephan ’t Hart, Dennis den Turk, Robbert van Wijk, Mario van Heiningen, Ekrem Kahya, Romeo Castelen (Peter Maseland), Michael van der Heijden, Arjan Human, Emiel van Eijkeren, Yuri Petrov (Leonard van Utrecht)

DOELPUNTEN:
0-1 Human (48’),
1-1 Babangida (75’)
GELE KAARTEN: Putter (FC Volendam)

RODE KAARTEN: -

SCHEIDSRECHTER: De Graaf

TOESCHOUWERS: 3.247


Al gauw zat het vak met ADO Den Haag supporters vol...

en werd besloten een tweede vak te openen

Emiel van Eijkeren probeert een hoogstandjeYuri Petrov met een van zijn weinige acties

Romeo Castelen houdt zijn tegenstander op afstand

Melvin Plet blijft tot de winterstop op proef en was aandachtig toeschouwer

Mario van Heiningen aan de bal. De verdediger beleefde een lastige middag

Michael van der Heijden speelde vol inzet, maar had weinig geluk

Leonard van Utrecht en Peter Maseland kwamen beiden aan invallen toe

Rinus Israel moest veelvuldig de dug-out uitkomen om zijn mannen aan te sporen

Tegen het einde van de wedstrijd werd een grensrechter gewisseld wegens een blessureADO Den Haag Fans legden een krans bij de slachtoffers van de nieuwjaarsbrand

 

onderstaande foto`s met dank aan MARKLA