Datum plaatsing: 03-11-2001 10:50:00

Verslag en foto`s Eindhoven - ADO Den Haag 1-3

ADO DEN HAAG PAKT WINST IN EINDHOVEN
ADO Den Haag heeft in en tegen Eindhoven de volle buit weten te behalen. In een goede eerste helft legde ADO het fundament voor de overwinning. Eindhoven kwam in tweede helft niet verder dan de eretreffer.

Voor ADO Den Haag waren Petrov, Van Eijkeren en Castelen succesvol.

Zonder Michael van der Heijden en Leonard van Utrecht begon ADO Den Haag aan de wedstrijd. Zoals zo vaak kende ook deze wedstrijd een felle start van ADO, wat al na 2 minuten resulteerde in een goede kans voor Emiel van Eijkeren. Romeo Castelen speelde Van Eijkeren vrij voor de doelman, maar al wat overbleef was een slap schot. Nadat Roland Jansen een voorzet van Jerry Taihuttu onschadelijk had gemaakt, was het Romeo Castelen die de inleiding voor de openingstreffer verzorgde. Castelen benaderde het doel vanaf de rechterflank en probeerde een schot in de lange hoek te plaatsen. Zijn schot miste echter alle precisie, en leek voor het doel langs te gaan. Het doel waar echter ook Youri Petrov vrij voor stond. De Rus kon eenvoudig tegen de bal aan lopen en de 0-1 op het scorebord laten noteren. Een kwartier verder had ADO Den Haag de score inmiddels verdubbeld. Peter Hofstede mocht na vermeend hands doorgaan en vond Emiel van Eijkeren bij het doel. Met een geplaatst schot bezorgde de routinier zijn ploeg een veilige voorsprong. Vanaf deze treffer liet ADO Den Haag de touwtjes wat vieren. Eindhoven kreeg zowaar een paar kleine kansjes, maar kon toch nog niet echt gevaarlijk worden. Met nog 10 minuten in de eerste helft te gaan maakte Romeo Castelen de fraaiste goal van de avond. Castelen, die inmiddels aan de linkerflank speelde omdat hij met Petrov had geruild, haalde van grote afstand zeer onverwacht uit. Doelman Besselink was totaal kansloos, en hoorde slechts een bal achter zich tegen het net ploffen. Vlak voor rust kreeg Eindhoven de grootste kans van de wedstrijd, maar Roland Jansen plukte een schot van Yahiaoui met een stijlvolle zweefduik uit de lucht.

In de tweede helft had Marco Meijer inmiddels de plaats ingenomen van Ferry Bodde. ADO Den Haag speelde in die tweede helft veel behoudender en liet Eindhoven onnodig terugkomen in de wedstrijd. Daar waar ADO Den Haag vrij eenvoudig op een ruimere voorsprong zou zijn gekomen, kreeg Eindhoven nu de kansen. Het was aan de uitstekende reflexen van Roland Jansen te danken dat Eindhoven er niet snel in slaagde de aansluitingstreffer te scoren. Diverse malen kwam de ploeg van Leon Vlemmings gevaarlijk voor het doel van Jansen en vooral bij de vele corners die Eindhoven kreeg werd het benauwd. Keer op keer ranselde Jansen echter de ballen uit zijn doel. Schoten van Taihuttu en Van Huijksloot en een kopbal van Altunel, ze waren allemaal voor Jansen. Pas in de laatste minuut van de wedstrijd moest de Haagse sluitpost het antwoord schuldig blijven. De ingevallen Stefan Stam mikte een vrije trap snoeihard op de binnenkant van de paal, waardoor Eindhoven er alsnog in slaagde de eretreffer te scoren. Voor hoop op meer kwam de goal echter veel te laat.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Stephan 't Hart, Dennis den Turk, Maurice Verberne, Revy Rosalia (Peter Maseland), Ferry Bodde (Marco Meijer), Romeo Castelen (Arjan Human), Ekrem Kahya, Peter Hofstede, Emiel van Eijkeren, Youri Petrov