Datum plaatsing: 16-10-2001 10:40:00

Verslag en foto`s Emmen - ADO Den Haag 1-1

GELIJKSPEL VOOR ADO IN EMMEN
ADO Den Haag handhaaft zich voorlopig in de subtop van de Gouden Gids Divisie. In en tegen Emmen werd een 1-1 gelijkspel behaald. Romeo Castelen maakte in de tweede helft de gelijkmaker voor de ploeg van Rinus Israël.

ADO Den Haag begon strategisch aan de wedstrijd. Terwijl de wedstrijd in een laag tempo verliep, zette ADO Den Haag Emmen al snel vast, waardoor de Drentenaren niet aan opbouwen toekwamen. Na ruim een kwartier spelen begon Emmen langzaam een overwicht te krijgen en langzaam maar zeker resulteerde dit dan ook in meer kansen. ADO had tot op dat moment niet meer gepresteerd dan een schotje van Romeo Castelen. Scheidrechter Van Beek had toen overigens al enkele keren de gele kaart moeten trekken. Laat in de eerste helft kreeg Emmen plotseling een grote kans in de schoot geworpen. Na een overtreding in het strafschopgebied van ADO Den Haag besloot scheidsrechter Van Beek de bal op de strafschopstip te leggen. Joseph Oosting wist met dit buitenkansje wel raak en zette zijn ploeg op een 1-0 stand. Die stand bleef tot het rustsignaal gehandhaafd.

In de tweede helft kregen beide ploegen over en weer wat meer kansen en leek ADO Den Haag ook wat aanvallender te willen spelen. Youri Petrov, die tot dan toe helemaal niet in het spel was voorgekomen, toonde plotseling weer een man van momenten te zijn. Plotseling plaatste Petrov een goede voorzet voor het doel van Emmen waar Peter Hofstede als bliksemafleider goed zijn werk deed. Hij trok 2 verdedigers met zich mee, waardoor Romeo Castelen vrij kwam te staan en raak kon koppen. Jelle ten Rouwelaar was verslagen en ADO Den Haag kwam op 1-1. Beide ploegen kwamen daarna nog tot een paar kleine kansjes, maar de 1-1 stand kwam niet meer in gevaar. Zelfs niet toen Dennis Iliohan, door de supporters van Emmen gekozen tot Man of the Match, in de laatste minuut naast schoot.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Stephan 't Hart, Dennis den Turk, Maurice Verberne, Mario van Heijningen, Ferry Bodde, Romeo Castelen, Ekrem Kahya, Peter Hofstede, Emiel van Eijkeren (Arjan Human), Youri Petrov (Leonard van Utrecht)