Datum plaatsing: 12-10-2001 10:40:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - Top Oss 2-0

OPNIEUW WINST ZONDER TEGENGOALS VOOR ADO

ADO Den Haag heeft opnieuw een thuiswedstrijd weten te winnen. En bovendien gebeurde dat zonder een tegengoal te incasseren. In het eigen Zuiderparkstadion kreeg ADO Den Haag in de competitie nog geen doelpunt tegen. Peter Hofstede was bij ADO Den Haag de grote man door alle twee de doelpunten te scoren.

Top Oss op bezoek in het Zuiderpark betekent de laatste jaren het weerzien met oud-ADO speler Dirk Heesen. Tijdens de warming-up liet het publiek al merken Heesen nog steeds een warm hart toe te dragen. Het deed Heesen schijnbaar goed. Bij ADO Den Haag stond Leonard van Utrecht niet in de basis, zoals van te voren werd verwacht. Youri Petrov kreeg opnieuw een kans zich te bewijzen. In de eerste helft was het baltempo wel redelijk hoog, maar was het niveau van de wedstrijd slaapverwekkend. In de beginfase kreeg ADO slechts een enkele kans. Maurice Verberne was dicht bij een treffer toen hij uit een vrije trap van Mario van Heijningen hard over kopte. Top Oss kreeg zelf helemaal geen kans en beperkte zich tot verdedigen. ADO Den Haag kreeg pas tegen het einde van de eerste helft een aantal serieuzere kansen. Zo vonden Romeo Castelen en Emiel van Eijkeren de doelman van Top Oss op hun weg, en zag Ferry Bodde een geplaatst schot maar net naast gaan.

In de tweede helft kon Romeo Castelen na goed doorgaan op de keeper uit een moeilijke hoek niet raak schieten, en kwam Youri Petrov ook na goed doorjagen in botsing met die keeper. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd besloot Peter Hofstede dat het genoeg was met de 0-0 score op het scorebord. Youri Petrov mikte een vrije trap van links goed op het hoofd van Hofstede, die knap de 1-0 binnen kopte. Een kwartier later wist Hofstede opnieuw met het hoofd te scoren. Ditmaal kwam de voorzet van de rechterkant. De voor Romeo Castelen ingevallen Leonard van Utrecht zocht Hofstede prima uit. Bijna had ADO Den Haag nog met 3-0 gewonnen, ware het niet dat Peter Hofstede iets te zelfzuchtig was, en Ekrem Kahya een schot net naast zag gaan.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Stephan 't Hart, Maurice Verberne, Dennis den Turk, Mario van Heijningen, Ferry Bodde, Romeo Castelen (Leonard van Utrecht), Ekrem Kahya, Peter Hofstede, Emiel van Eijkeren, Youri Petrov (Arjan Human)

DOELPUNTEN: 1-0 Hofstede (69'), 2-0 Hofstede (84')

GELE KAARTEN: Van Heiningen, Van Utrecht, 't Hart (ADO DH), Plet, Tuasamu (Top Oss)

SCHEIDSRECHTER: Van Hulten

TOESCHOUWERS: 5.000