Datum plaatsing: 29-09-2001 10:40:00

verslag en foto's ADO Den Haag - Veendam 2-0

ADO EFFECTIEF LANGS VEENDAM
Zonder al te veel inspanning, en met het nodige geluk is ADO Den Haag er in geslaagd om weer een keer te scoren, en tevens een wedstrijd te winnen. Veendam werd met 2-0 verslagen door een snel doelpunt van Peter Hofstede en een eigen doelpunt van Veendam.

ADO Den Haag begon flitsend aan de wedstrijd. De snelle start, waarmee de ploeg in het begin van het seizoen resultaat behaalde, zorgde ook nu weer voor een goed begin. Al na 3 minuten kopte Youri Petrov net naast, en na 6 minuten stond de 1-0 al op het scorebord. Peter Hofstede scoorde met het hoofd zijn eerste competitietreffer voor ADO Den Haag. Met vlot aanvallend spel probeerde de ploeg van Rinus Israël een tweede doelpunt te forceren, maar Youri Petrov was opnieuw niet trefzeker. Na een kwartier liet ADO Den Haag de touwtjes vieren, en werd het niet echt meer gevaarlijk. Veendam kon daar echter niet van profiteren. Verder dan een stiftje van Marnix Kolder en een indirecte vrije trap in het strafschopgebied kwam de ploeg van Martin Koopman niet.

In de tweede helft kreeg ADO al snel een paar goede kansen om de score te vergroten. Romeo Castelen verscheen binnen 5 minuten tot 3 keer toe voor het doel van Veendam, maar durfde ook tot 3 keer toe niet zelf te schieten. Castelen leek al zijn zelfvertrouwen kwijt te zijn want ook het afspelen verliep dramatisch. De Haagse trainers begrepen dit, en haalden Romeo halverwege de tweede helft dan ook terecht naar de kant. Zijn vervanger Van Eijkeren kon helaas ook niet veel meer bewerkstelligen. In de tweede helft die op de tribunes al met een foutenfestival vergeleken werd, kreeg Veendam weinig kansen meer. Alleen in de slotfase leken de Groningers nog aan te gaan zetten voor de gelijkmaker. Maar net op het moment dat de ploeg een overwicht leek te krijgen, gaf het dat ook direct weer weg. Bij een scrimmage voor het doel van keeper Van der Vlag mikte Erdem Yeni de bal pardoes in zijn eigen doel. Dat doelpunt betekende voor Veendam de nekslag. Niet veel later floot scheidsrechter Luinge voor het laatst.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Peter Maseland, Dennis den Turk, Maurice Verberne, Mario van Heijningen, Ekrem Kahya (Jan-Paul Saeijs), Romeo Castelen (Emiel van Eijkeren), Ferry Bodde, Peter Hofstede (Arjan Human), Michael van der Heijden, Youri Petrov