Datum plaatsing: 21-09-2001 10:35:00

Verslag en foto`s RBC Roosendaal - ADO Den Haag 3-0

ADO DEN HAAG NA RBC DE WEG KWIJT
De laatste wedstrijd van Raymond Atteveld van zijn loopbaan. Afgesloten met een rode kaart en opstootjes op de tribune. Geen waardig, maar wel een treffend afscheid.

ADO Den Haag lijkt na de tweede nederlaag in 4 dagen helemaal de weg krijt. Na de wanprestatie in Venlo voor de strijd om de Amstelcup verloor de ploeg van Rinus Israël met 3-0 in Roosendaal tegen RBC. Behalve de wedstrijd verloor de ploeg ook Raymond Atteveld met een rode kaart. De supporters van ADO Den Haag, waarvan onlangs gezegd werd dat ze weer overal welkom waren, verloren hun opgebouwde krediet door stoeltjes op het veld te gooien en na afloop voor een onrustige situatie te zorgen.

De wedstrijd leek leuk te beginnen. Al vroeg in de wedstrijd kregen beide ploegen enkele aardige kansen. RBC zag een vrije trap net naast het doel verdwijnen, en een volley van Geert den Ouden gestopt worden door Roland Jansen, terwijl ADO Den Haag een kopbal van Petrov over zag gaan. Ook Peter Hofstede zag een volley hard naast het doel verdwijnen. Maar halverwege de eerste helft begon de wedstrijd te kantelen. RBC bracht Henk Vos in het veld, waarna ADO Den Haag bijna geen kansen meer kreeg en RBC met soepel combineren de wedstrijd naar haar hand begon te zetten. Dit leverde nog wel enkele kansen, maar geen doelpunten op.

In de tweede helft duurde het een kwartier voor de vlam in de pan sloeg. ADO Den Haag beperkte zich in die fase tot verdedigen en kwam nauwelijks meer tot een fatsoenlijke aanval. Damiën Hertog kon in de 61e minuut vrij doorlopen op het middenveld. Daar waar alle spelers van ADO druk bezig waren hun mannetjes te dekken, kon Hertog uithalen voor een schot. Roland Jansen was verslagen, en hoorde alleen nog achter zich de bal tegen de touwen slaan. Toen vlak daarna Geert den Ouden nog een penalty voor zijn ploeg kreeg was de wedstrijd helemaal al beslist. Henk Vos benutte de strafschop en zag toe hoe de supporters van ADO Den Haag hun agressie afreageerden op het meubilair van het gastenvak. ADO Den Haag kreeg tien minuten later een uitgelezen kans om toch nog terug te komen in de wedstrijd. Michael van der Heijden werd ook binnen het strafschopgebied gevloerd, en nam de toegekende penalty zelf. De 21 nog aanwezige spelers (Raymond Atteveld had even tevoren wegens het uitdelen van een elleboogstoot de rode kaart gekregen) zagen Van der Heijden zelf de strafschop missen. Ondanks nog enkele wissels van Israël, maakte RBC in de slotfase nog een derde doelpunt. Een voorzet van de rechterkant kwam via het hoofd van Mario van Heijningen bij 3 vrijstaande spelers van RBC. Remco Heerkens kopte vervolgens eenvoudig raak.

KARAKTERISTIEKEN:

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Stephan 't Hart, Raymond Atteveld, Maurice Verberne, Mario van Heijningen, Dennis den Turk, Romeo Castelen (Peter Maseland), Marco Meijer (Jan-Paul Saeijs), Peter Hofstede, Michael van der Heijden, Youri Petrov (Arjan Human)

DOELPUNTEN: 1-0 Hertog (61’), 2-0 Vos (64’, pen), 3-0 Heerkens (90’)

GELE KAARTEN: Meijer, Van Heijningen, van der Heijden, Verberne (ADO DH), Heije (RBC)

RODE KAARTEN: Atteveld (ADO DH, 65’, elleboogstoot)