Datum plaatsing: 24-08-2001 10:30:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - Go Ahead Eagles 4-0

ADO Den Haag deelt Dreun uit aan Go Ahead Eagles
ADO Den Haag heeft op een overtuigende wijze ook haar tweede wedstrijd van de competitie gewonnen. Go Ahead Eagles, net als ADO Den Haag een ploeg waar veel van wordt verwacht dit seizoen, kreeg met 4-0 een pak slaag.

Voor de rust zetten Arjan Human en Michael van der Heijden ADO op 2-0. Na rust maakten Emiel van Eijkeren en Dennis den Turk het karwei af.

De eerste wedstrijd die TV West live uitzond op de regionale televisie werd er meteen om te onthouden. De Hagenaars begonnen zeer sterk aan de wedstrijd en stonden al na 7 minuten op 1-0. Arjan Human zag eerst nog een fraaie combinatie met Romeo Castelen op de voeten van doelman Grotenhuis eindigen, maar volleerde niet veel later de 1-0 wel raak. Opnieuw kwam de bal van Romeo Castelen. Go Ahead leek halverwege de eerste helft pas de snelle goal te boven te komen, maar had de pech dat Roland Jansen uitstekend stond te keepen. Nadat Go Ahead Michel Lage Venterink had verloren na een forse tackle van Leonard van Utrecht, besliste ADO Den Haag de wedstrijd al vroegtijdig. Opnieuw was Romeo Castelen de inleider van het doelpunt. Castelen brak door de defensie van Go Ahead, en leek te gaan scoren. Doelman Grotenhuis lag echter tot twee maal toe op zijn weg. Op het moment dat Castelen voor de derde maal wilde proberen te scoren zag hij Michael van der Heijden aankomen. Van der Heijden kreeg van Castelen de ruimte en schoot koelbloedig de 2-0 binnen. Met deze voorsprong gingen beide ploegen rusten.

Na de thee kwamen de Eagles beter uit de startblokken, maar opnieuw was het Roland Jansen die voorkwam dat ADO Den Haag een deuk op zou lopen. Met enkele fraaie reddingen hield hij onder andere Hans van Arum van scoren af. Op het moment dat de matige Leonard van Utrecht werd gewisseld voor Emiel van Eijkeren, kantelde de wedstrijd meteen. Van Eijkeren stuurde bij een van zijn eerste balcontacten Romeo Castelen weg. Uitblinker Castelen ging met een mooie actie zijn directe tegenstander voorbij en leek zelf te gaan scoren. Toch behield Castelen het overzicht en gunde de razendsnel mee op gekomen Emiel van Eijkeren zijn doelpunt. Voor Go Ahead werd het drama nog erger. Aanvoerder Dennis den Turk mocht een voorzet van Emiel van Eijkeren binnen tikken en zo de 4-0 eindstand laten noteren.
Trainer Israël toonde zich na afloop zeer tevreden met de ruime overwinning. Toch temperde hij de feestvreugde door te stellen dat zijn ploeg eerst nog maar eens een aantal wedstrijden zou moeten winnen.

KARAKTERISTIEKEN:
OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Stephan 't Hart, Raymond Atteveld, Maurice Verberne, Mario van Heijningen, Dennis den Turk, Romeo Castelen, Ekrem Kahya (Ferry Bodde), Arjan Human, Michael van der Heijden (Jan-Paul Saeijs), Leonard van Utrecht (Emiel van Eijkeren)