Datum plaatsing: 20-08-2001 10:25:00

Verslag ADO Den Haag - Scheveningen 2-0 (beker)

MATIG ADO PLICHTMATIG DOOR IN BEKER

ADO Den Haag heeft in een zeer matig duel plichtmatig met 2-0 gewonnen van SVV Scheveningen. Door deze winst eindigde ADO Den Haag net als vorig jaar als eerste in de poule voor de Amstelcup, wat een voordeel in de loting kan betekenen. Voor ADO Den Haag waren Mario van Heijningen en Peter Maseland succesvol.

In de eerste helft leek de wedstrijd nog leuk te gaan worden. Scheveningen bood aardig tegenspel, en was voornamelijk via voormalig ADO Den Haag spits Jeffrey Rutten gevaarlijk. Rutten kwam enkele keren dicht in de buurt van het doel van ADO Den Haag, maar zag zijn inzetten telkens niet in het doel verdwijnen. ADO Den Haag was aan de andere kant van het grasveld ook enkele keren redelijk gevaarlijk. Peter Hofstede kreeg een paar kansen maar miste nog de scherpte. Ook Arjan Human kreeg een geweldige kans. Hij wilde een voorzet van Peter Maseland te fraai afronden, maar schoot daarbij in de rebound hopeloos naast. Mario van Heijningen was net als in Dordrecht opnieuw de maker van het openingsdoelpunt. En opnieuw gebeurde dit van afstand. Ditmaal echter wel met enig geluk van de doelman van Scheveningen, Danny Koning. Van Heijningen besloot uit te halen, en zag zijn inzet via de handen van Koning in het doel verdwijnen. De ban voor ADO Den Haag was gebroken, en de ploeg liet meteen het tempo vieren.

In de tweede helft leverde het laveloze spel van beide ploegen nauwelijks nog kansen op. ADO Den Haag wilde niet meer aanvallen, en Scheveningen kon gewoonweg niet meer aanvallen. Met de invallers Rosalia, Saeijs en Castelen in de ploeg voor Meijer, Atteveld en Human gunde Rinus Israël zijn spelers speelminuten, maar daar was dan ook alles mee gezegd. Op een doelpunt van Peter Maseland 9 minuten voor tijd na was de tweede helft niet om aan te zien.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Patrick de Groot, Stephan 't Hart, Raymond Atteveld (Jan-Paul Saeijs), Maurice Verberne, Mario van Heijningen, Dennis den Turk, Peter Maseland, Marco Meijer (Revy Rosalia), Arjan Human (Romeo Castelen), Peter Hofstede, Leonard van Utrecht