16 TEL 35 9 6 20 33
17 TOP 35 10 2 23 32

Datum plaatsing: 11-12-2000 22:50:00

Verslag en foto`s Trieste avond voor ADO Den Haag in Maastricht

De laatste uitwedstrijd van het jaar 2000 is door ADO Den Haag in Maastricht met 3-1 van de plaatselijke MVV verloren. Erik Tammer streek in een hoofdrol met de Haagse eer.

Met opnieuw een verrassing in de opstelling van ADO Den Haag begon Stanley Brard aan de wedstrijd. Ditmaal had de Haagse oefenmeester aanvaller Erik Tammer buiten de basis gelaten, en voor hem Ekrem Kahya weer op het middenveld geposteerd. Ook Emiel van Eijkeren ontbrak vanwege ziekte. Hij werd vervangen door Jasper van Dijk. Achterin had Mark Noorlander opnieuw de voorkeur boven Bas Lambooij. In de beginfase kon ADO Den Haag aardig meekomen met MVV, maar naarmate de tijd verstreek kreeg ADO Den Haag het lastiger. Via Leonardo en Jasper van Dijk kreeg ADO Den Haag enkele kleine kansjes. MVV daarentegen kreeg de betere kansen, en ging daar ook veel secuurder mee om. Na een klein half uur spelen kon Rob Nuyts alleen op doelman De Groot afgaan en de 1-0 binnenwerken. Iets wat Davey Heymans enkele minuten later eenvoudig kon herhalen. Ook hij kon door een fout in de verdediging van ADO Den Haag simpel op de Haagse doelman afgaan en scoren. Het was aan het goede keepen van Patrick de Groot, en het slecht afwerken van MVV te danken dat er bij rust niet een veel grotere marge op het scorebord stond.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. MVV dicteerde de wedstrijd, en ADO Den Haag kreeg sporadisch een kans. Vooral Emerson kreeg aan de zijde van MVV diverse kansen, maar deze waren tot aan de 64e minuut niet aan hem besteed. Toen pas wist Emerson na een goede voorzet van de linkerflank in te koppen. Direct daarna was het de beurt van Erik Tammer. De van Sparta gehuurde spits eiste in nauwelijks 10 minuten spelen in positieve en negatieve zin een hoofdrol op. Nog geen 6 minuten nadat Tammer was ingevallen voor de tegenvallende Nixon Dias, bracht hij de Hagenaars een klein beetje terug in de wedstrijd. Na een goede actie van Ali kon Tammer bij de eerste paal doelman Spillmann verrassen. Scheidsrechter Vink (7 gele kaarten) had nog nauwelijks de naam van de doelpuntenmaker in zijn boekje genoteerd, of hij kon opnieuw Erik Tammer noteren. Ditmaal echter vanwege het geven van een rode kaart omdat Tammer zijn tegenstander een tikje zou hebben gegeven. Met nog 20 minuten te spelen en een man meer kon MVV de wedstrijd rustig uitspelen, waardoor de 3-1 eindstand op het scorebord bleef staan.

De verliezende trainer kon alleen maar aangeven dat de zege voor MVV niet meer dan terecht was, omdat ADO Den Haag kinderlijk opzij werd gezet. Roger Reijners, trainer van MVV was het daar roerend mee eens, en had alleen gehoopt op wat meer overleg in het veld, omdat dan de score veel hoger zou zijn uitgevallen.
KARAKTERISTIEKEN:
OPSTELLING ADO DEN HAAG: Patrick de Groot, Mark Noorlander, Jan-Paul Saeijs, Marco Meijer, Guillermo van Berkum, Ekrem Kahya, Nixon Dias (Erik Tammer), Marcel Valk, Ali Boussaboun, Leonardo, Jasper van Dijk (René Lievaart)