Datum plaatsing: 11-11-2000 22:40:00

OPNIEUWE BELANGRIJKE ZEGE ADO DEN HAAG

In de strijd om de onderste plaatsen heeft ADO Den Haag opnieuw op vreemde bodem een belangrijke zege geboekt. In en tegen Eindhoven zegevierde de ploeg van Stanley Brard met 2-3. Leonardo, Emiel van Eijkeren en Erik Tammer maakten de Haagse treffers.

In de wetenschap dat Eindhoven het ook niet makkelijk heeft, begon ADO Den Haag fel aan de wedstrijd. Al vroeg resulteerde dat in een 0-1 voorsprong. Guillermo van Berkum kwam mee naar voren en leverde een voorzet af. Doordat de voorzet slecht werd weggewerkt zag Ali Boussaboun zijn kans schoon om te schieten. Doelman Van Veghel van Eindhoven kon de bal alleen maar blokken, waarop Leonardo er als de kippen bij was om binnen te tikken. Nog geen tien minuten later was het Emiel van Eijkeren die op identieke wijze de 0-2 scoorde. Nixon Dias’ schot werd geblokt en opnieuw was de keeper te laat om een treffer te voorkomen. Diezelfde keeper had al een lastige avond, want hij werd van alle kanten bestookt met schoten van ADO Den Haag. Zo probeerden Leonardo, Ali Boussaboun en Erik Tammer het van afstand, echter zonder succes. ADO Den Haag domineerde de eerste helft en zag Eindhoven slechts een enkele keer voor doelman De Groot komen. Toch was het een van die weinige keren wel raak. Sergei Temrukov zag zijn schot worden aangeraakt, waarop de bal met een mooie boogbal over Patrick de Groot in het Haagse doel verdween. Vlak voor rust had Eindhoven zelfs nog de kans om op gelijke hoogte te komen toen Stanley Macdonald alleen op De Groot afging. Macdonald wist die kans echter niet te verzilveren, waarbij Marco Meijer overigens geblesseerd raakte, en zich moest laten vervangen door de verrassend buiten de opstelling gelaten Jan-Paul Saeijs.

In de tweede helft zakte het niveau van de wedstrijd langzaam maar zeker naar een bedenkelijk niveau, en Eindhoven zag dat er mogelijkheden ontstonden om alsnog de gelijkmaker te forceren. Toch wist ADO Den Haag de wedstrijd net op het juiste moment een goede wending te geven. Emiel van Eijkeren zette met een mooie pass Leonardo vrij voor het doel. Leonardo bedacht zich dat Erik Tammer een doelpunt heel goed zou kunnen gebruiken, en hij speelde de bal naar de vrijstaande spits. Tammer kon deze kans niet meer missen, en bracht zo de score op 1-3. Toch was de marge van 2 doelpunten voor ADO Den Haag niet genoeg. Eindhoven begon een slotoffensief, en zag dat een kwartier voor het einde beloond worden met de aansluitingstreffer. Johan Pater vloog een voorzet van de rechterkant binnen. Verder dan deze treffer kwam de ploeg van Jos Daerden echter niet, waardoor ADO Den Haag opnieuw 3 belangrijke punten bij de concurrentie wegkaapte.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Patrick de Groot, Bas Lambooij, Robbert van Wijk, Marco Meijer (Jan-Paul Saeijs), Guillermo van Berkum, Ekrem Kahya, Nixon Dias, Erik Tammer (René Lievaart), Ali Boussaboun, Leonardo, Emiel van Eijkeren