Datum plaatsing: 04-09-2000 22:30:00

ADO krijgt te weinig: 2-3 verlies tegen Excelsior

Te weinig punten was het oordeel na de wedstrijd tegen Excelsior. Op basis van het spel verdiende ADO Den Haag tenminste een punt. De realiteit was echter dat Excelsior 3 punten mee naar Rotterdam nam.

ADO Den Haag begon fel aan de wedstrijd, en kwam binnen een minuut op een 1-0 voorsprong via Emiel van Eijkeren. Excelsior had niet op zo'n bliksemstart gerekend, en liet ADO Den Haag haar gang gaan. Via Ali Boussaboun, en wederom Emiel van Eijkeren, probeerde de ploeg van Stanley Brard het met afstandschoten, maar die waren niet echt gevaarlijk. Excelsior kreeg in de eerste helft niet heel veel uitgespeelde kansen, en had na een kwartier spelen eigenlijk op gelijke hoogte moeten komen toen er een voorzet vlak voor het doel van ADO Den Haag langs ging, maar iedereen verzuimde om binnen te tikken. Die kansen die Excelsior dan echt kreeg, werden tot een minuut voor het einde van de eerste helft vakkundig door Patrick de Groot uit het doel gewerkt. Toen werd er slecht uitverdedigd bij ADO Den Haag, en kon Geert den Ouden de fout afstraffen.

Met de tegenvaller van de gelijkmaker nog in het achterhoofd kreeg ADO Den Haag al vroeg in de tweede helft opnieuw een tegenslag te verwerken. Opnieuw werd er niet goed uitverdedigd en was het David Connolly die de 1-2 voor Excelsior op het scorebord bracht. Niet veel later had ADO Den Haag op gelijke hoogte moeten komen toen Ali Boussaboun alleen op de keeper afging. Hij werd vanachter onderuit gehaald, raakte geblesseerd, moest gewisseld worden, maar kreeg een vrije trap tegen vanwege buitenspel. Erik Tammer maakte hierdoor zijn debuut in het eerste elftal van ADO Den Haag. Excelsior was echter in deze fase van de wedstrijd de betere ploeg, en kwam zelfs op 1-3 toen Raphael Supusepa eenvoudig kon binnentikken. Maar net als tegen Top Oss kwam ADO Den Haag terug op het moment dat er werd afgeteld voor het Haags Kwartiertje. Maarten Bak maakte zijn naam waar als maker van doelpunten uit vreemde situaties. Patrick de Groot behoedde zijn ploeg niet veel later voor een grotere achterstand door een vrije trap van Sjaak Polak fraai uit de kruising te halen. Maar verder dan de 2-3 kon ADO Den Haag niet komen. Erik Tammer probeerde nog een schotje, en de onzichtbare Leonardo schoot in blessuretijd voor een half open doel nog naast.

Excelsior-trainer Adrie Koster was achteraf zeer tevreden met de winst, want hij kon zich niet herinneren wanneer de laatste keer was dat zijn ploeg erin was geslaagd om in het Zuiderpark te winnen.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Patrick de Groot, Marlon Kruijs, Robbert van Wijk, Mark Noorlander, Guillermo van Berkum, Ekrem Kahya, Marco Meijer (Mounir el Omari), Maarten Bak, Ali Boussaboun (Erik Tammer), Leonardo, Emiel van Eijkeren