Datum plaatsing: 19-08-2000 22:20:00

WINST VOOR ADO TEGEN TOP OSS

ADO Den Haag heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2000-2001 met een 3-2 overwinning afgesloten. Leonardo, Jasper van Dijk en Ali Boussaboun zorgden voor de treffers.

Na de vrij succesvol verlopen oefenserie van ADO Den Haag waren de verwachtingen hooggespannen. Met het scorend vermogen van ADO Den Haag zat het wel goed, en als er al problemen waren, dan waren die in de verdediging. Maar vlak voor het begin van de competitie kreeg Stanley Brard te maken met wat tegenslagen. Jan-Paul Saeijs en Marco Meijer raakten geblesseerd en ook René Lievaart was nog niet geheel fit. Om die reden dan ook startte Brard met Robbert van Wijk en Jasper van Dijk in de basisopstelling tegen Top Oss. Een keuze waarop hij achteraf met veel genoegen kon terugkijken, want beide spelers leverden een puike wedstrijd af. Al na 4 minuten spelen kreeg ADO een grote kans om de score te openen, maar een indirecte vrije trap in het strafschopgebied leverde niet meer dan een corner op. Na ruim twintig minuten spelen kwamen de Hagenaars wel op voorsprong toen Ali Boussaboun een solotour begon. Hij legde op het laatste moment af op Maarten Bak, die met een afgemeten voorzet Leonardo bereikte. Leo kopte fraai via de onderkant van de lat de eerste competitietreffer van ADO Den Haag binnen. Maar net op het moment dan ADO dacht met een 1-0 voorsprong de rust te gaan halen kwam Top Oss terug in de wedstrijd. Achterin bij ADO werd een voorzet door alles en iedereen gemist, waarop Danny Guyt de bal eenvoudig kon binnenlopen.

Ook de tweede helft werd door ADO Den Haag gedomineerd. De gastheren speelden gretig, maar lieten ook af en toe steekjes vallen. Toch waren de meeste kansen voor de Hagenaars. Al na twee minuten spelen schoot Mark Noorlander een vrije trap net naast. Ook Leo wist zich geen raad met een vrije kans voor doelman Raymond Koopman van Top Oss. De daaropvolgende counter was echter wel raak. Huub Loeffen was de man die een goed uitgespeelde kans eenvoudig kon benutten. De spelers van ADO Den Haag toonden echter veerkracht en lieten de kopjes niet hangen. Er werd gestreden, en kansen kwamen er dan ook veelvuldig. Leonardo tikte via doelman Koopman in het zijnet, en schoot ook nog eens net aan de verkeerde kant van de paal. Vreemd genoeg ging het bij ADO Den Haag pas echt goed toen er al 2 keer wegens blessures gewisseld was. Eerst was Maarten Bak met een hoofdwond uitgevallen, en later verdraaide Peter Maseland op zeer pijnlijke manier zijn knie. De vervangers voor dit tweetal waren Ruud Zuyderwijk en René Lievaart. Op slag van het Haags kwartiertje maakte Jasper van Dijk uit een perfecte voorzet van Emiel van Eijkeren de gelijkmaker, en vijf minuten voor tijd schoot Ali Boussaboun alle frustraties van zich af met een pegel in het dak van het doel.

Stanley Brard was achteraf tevreden over de wedstrijd, en gaf toe dat hij Jasper van Dijk wilde wisselen. Maar wegens het doelpunt dat hij net op dat moment maakte, mocht hij de wedstrijd uitspelen als beloning.

KARAKTERISTIEKEN:
OPSTELLING ADO DEN HAAG: Patrick de Groot, Peter Maseland (René Lievaart), Robbert van Wijk, Mark Noorlander, Guillermo van Berkum, Ekrem Kahya, Jasper van Dijk, Maarten Bak (Ruud Zuyderwijk), Ali Boussaboun, Leonardo, Emiel van Eijkeren