Datum plaatsing: 25-07-2000 22:15:00

ADO Den Haag zeer productief tegen Zwolle

Een combinatie elftal van ADO Den Haag heeft de oefenwedstrijd tegen PEC Den Haag gewonnen met 9-0. Opnieuw werd er door ADO geen tegendoelpunt geïncasseerd. Voor de Hagenaars scoorden René Lievaart (4), Jasper van Dijk, Nixon Diaz, Peter Maseland, Jeroen van Wetten en Mounir el Omari.

In de beginfase van de wedstrijd speelde ADO Den Haag de tegenstander helemaal zoek. Het hoge baltempo kon niet worden bijgehouden door de gastheren, die dan ook al snel op een forse achterstand kwamen. René Lievaart opende met 2 doelpunten de score, waarna Jasper van Dijk de 3-0 maakte. Lievaart maakte daarna zijn derde treffer van de wedstrijd, en op slag van rust zorgde Nixon Diaz voor de 5-0 ruststand.

Na rust mocht de jeugdige Michael Ros invallen voor Mark Noorlander en maakte Ekrem Kahya plaats voor Jeroen van Wetten, die de laatste tijd aardig aan het scoren is, en zijn plaats in de hoofdmacht probeert te veroveren. Het tempo van de wedstrijd was echter in de tussentijd erg omlaag gegaan, en PEC Den Haag kon zelfs een aantal keer voor het doel van Leon Tuijt verschijnen. Tuijt speelde echter weer een zeer solide wedstrijd. Na een kwartier spelen bracht Peter Maseland weer leven in de brouwerij door de 6-0 te scoren. Helaas bloedde de wedstrijd opnieuw weer dood, en was er alleen een afstandschot van Robbert van Wijk. Pas in de laatste minuten kon ADO de score opnieuw naar een hoog niveau tillen. Jeroen van Wetten scoorde met een hele mooie halve omhaal de 7-0, waarna René Lievaart met een kopbal, en Mounir el Omari met een intikkertje de 9-0 eindstand bepaalden.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Leon Tuijt, Peter Maseland, Mark Noorlander (Michael Ros), Robbert van Wijk, Marlon Kruijs, Ekrem Kahya (Jeroen van Wetten), Nixon Diaz, Ruud Zuyderwijk, René Lievaart, Mounir el Omari, Jasper van Dijk,