Datum plaatsing: 22-07-2000 22:15:00

OPNIEUW WINST VOOR ADO DEN HAAG

ADO Den Haag heeft opnieuw een oefenwedstrijd onder Stanley Brard gewonnen, en opnieuw heeft de ploeg geen tegentreffer geïncasseerd Tegen de amateurs van ’s-Gravenzande werd in een matige wedstrijd met 3-0 gewonnen. De doelpunten kwamen op naam van Emiel van Eijkeren, Leonardo en Jeroen van Wetten.

In de eerste helft wist ADO Den Haag wel te domineren, maar was het ook duidelijk dat een betaald voetbalclub tevens problemen kan kennen tegen een amateurclub. ADO speelde wel veel op de helft van de tegenstander, maar kon niet echt veel uitgespeelde kansen creëren. Emiel van Eijkeren was met een lobje (net over) en een kopbal (op de doellijn gestopt) dicht bij een doelpunt, voordat hij daadwerkelijk raak schoot. Na een kwartier spelen was hij de maker van de openingstreffer. Nog geen 10 minuten later was het Nixon Diaz die een schot op het doel zag belanden op de benen van de keeper van ’s-Gravenzande. Vlak voor rust wist ADO Den Haag dan toch de marge te verdubbelen. Maarten Bak zocht zijn tegenstander op in het strafschopgebied, ging over de knie, en kreeg een penalty. Nadat Emiel van Eijkeren in een eerdere wedstrijd had gemist, was het nu Leonardo die zijn kans rook. Leo faalde niet, en schoot zijn ploeg op 2-0

In de tweede helft kwamen Jasper van Dijk, René Lievaart en Jeroen van Wetten in het veld, ten koste van Marlon Kruijs, Nixon Diaz en Emiel van Eijkeren. Iedereen verwachtte dat ADO Den Haag wel over de tegenstander heen zou lopen, maar het tegendeel bleek waar. ADO had het moeilijk, kreeg weinig uitgespeelde kansen, en zag geen kans om de score te vergroten. Nadat een schot van Guillermo van Berkum net naast het doel was gegaan, was het invaller Jeroen van Wetten die de eindstand van 3-0 wist aan te tekenen.

KARAKTERISTIEKEN:
OPSTELLING ADO DEN HAAG: Leon Tuijt, Jan-Paul Saeijs, Marco Meijer, Marlon Kruijs (Jasper van Dijk), Guillermo van Berkum, Robbert van Wijk, Nixon Diaz (René Lievaart), Maarten Bak, Ali Boussaboun, Leonardo, Emiel van Eijkeren (Jeroen van Wetten)