Datum plaatsing: 08-07-2000 22:10:00

OEFENREEKS START MET RUIME ZEGE

ADO Den Haag is de oefencampagne voor het seizoen 2000-2001 gestart met een ruime overwinning van 7-0 op de Helderse selectie. Voor de formatie van de nieuwe trainer Stanley Brard maakten Leonardo (2), Emiel van Eijkeren (2), Ali Boussaboun, René Lievaart en Jan-Paul Saeijs de doelpunten. Stanley Brard begon met een opstelling waarin een aantal nieuwe gezichten te zien was. Zo stond Mark Noorlander naast Jan-Paul Saeijs in de verdediging en stond Leonardo in de aanval. De gehuurde Braziliaan liet direct zien een aanwinst te zijn door het eerste doelpunt van de wedstrijd op zijn naam te brengen. Ook met enkele fraaie bewegingen viel hij op. ADO Den Haag speelde bijna de hele wedstrijd op de helft van de gastheren, en kon vrij eenvoudig in de eerste helft de score opvoeren naar 0-4 door treffers van achtereenvolgens Emiel van Eijkeren, Ali Boussaboun en weer Van Eijkeren. De Hagenaars hoefden zich niet erg in te spannen en haalden dus rustig de thee. Wel moest Patrick de Groot op slag van rust een keer goed optreden bij een van richting veranderd schot.

In de tweede helft verving Brard een hoop van zijn spelers, en ging ADO rustig door waar het voor de thee mee begonnen was: scoren. Het was goed om te zien dat de Hagenaars ook zonder Erik Tammer gemakkelijk scoren. In de eerste minuut van de hervatting kopte René Lievaart zijn ploeg naar een 0-5 voorsprong, die later nog werd uitgebreid door Leonardo (vrije trap via de binnenkant van de paal) en Jan-Paul Saeijs (volley na een voorzet van de ingevallen Nixon Diaz).

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Patrick de Groot (Leon Tuijt), Peter Maseland, Jan-Paul Saeijs, Mark Noorlander (Roy Kappenburg), Guillermo van Berkum, Ekrem Kahya, Marco Meijer (Nixon Diaz), Maarten Bak, Ali Boussaboun, Leonardo (Ruud Zuyderwijk), Emiel van Eijkeren (René Lievaart)