Datum plaatsing: 22-08-2000 22:05:00

ZWAK ADO ONTSNAPT TEGEN KBV

Een uitermate zwak optredend ADO Den Haag heeft hoofdklasser KBV uit Amsterdan met 2-1 aan de kant gezet in de strijd om de Amstelcup. Mark Noorlander en Leonardo zorgden voor de treffers. ADO Den Haag kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong toen Mark Noorlander na 8 minuten een corner goed inkopte. Dit doelpunt was voor veel spelers echter het sein om rustig aan te doen, want het tempo van de wedstrijd bleef uitermate laag. KBV maakte daar gretig gebruik van, en bood aardig tegenspel. ADO Den Haag maakte het zichzelf dus extra lastig, en kreeg pas tegen het einde van de eerste helft nog een paar kleine kansjes. Emiel van Eijkeren zag een stiftje op het dak van het doel belanden, en Leonardo schoot voor een bijna open goal over op aangeven van Maarten Bak.

Ook in de tweede helft bleef ADO Den Haag in verzuim. De gastheren waren duidelijk niet bij de wedstrijd, en KBV was zelfs bij vlagen in staat om het ADO Den Haag knap lastig te maken. Eenmaal dachten de Amsterdammers zelfs op gelijke hoogte te komen toen Carlos Mormon de bal achter Patrick de Groot wist te werken. Scheidsrechter Haverkort had echter buitenspel gezien, waardoor het feestje niet doorging. Niet veel na deze afgekeurde goal moest De Groot opnieuw reddend optreden na een schot van John Oosterink in de korte hoek. Pas tegen het einde van de wedstrijd, toen Roy Kappenburg inmiddels in het veld was gekomen voor de licht geblesseerde Emiel van Eijkeren, kreeg ADO Den Haag nog wat kansen. Kappenburg zelf schoot rakelings over, en ook Ali Boussaboun en Ekrem Kahya wisten niet te scoren. KBV rook echter de kans op een stunt, en vocht voor de gelijkmaker. Patrick Peuter was er dicht bij, maar toen hij doelman De Groot omspeelde, schoot hij de bal te ver voor zich uit. 1 Minuut voor het einde van de officiële speeltijd kreeg invaller El Omari de kans op de 2-0, maar na een solo van Ali Boussaboun, wist hij voor bijna open doel over te missen. Voor KBV zou er echter toch heel even loon naar werken komen, want in de 90e minuut wisten de Amsterdammers alsnog de gelijkmaker te scoren via Alex Weeling. Lang kon er echter niet genoten worden van de feestvreugde, want nog in de zelfde minuut was het Ali Boussaboun die een afgemeten voorzet gaf op Leonardo, die met het hoofd de 2-1 eindstand op het bord bracht.

Volgens Ton Pronk, trainer van KBV, was het voor zijn ploeg een groot avontuur om aan de Amstelcup mee te mogen doen. Het was echter wel een goede voorbereiding op de komende competitie in de hoofdklasse, waar zijn ploeg voor het eerst aan gaat meedoen. Het afgelopen seizoen promoveerde KBV, en won het ook de Amstelcup voor amateurs. Stanley Brard was achteraf niet ontevreden over het optreden van debutant Michael Ros als rechtsback, nu er op die positie een vacature is ontstaan na het wegvallen van Saeijs, Lambooij en Maseland.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Patrick de Groot, Michael Ros, Robbert van Wijk, Mark Noorlander (Mounir el Omari), Guillermo van Berkum, Ekrem Kahya, Jasper van Dijk, Maarten Bak (René Lievaart), Ali Boussaboun, Leonardo, Emiel van Eijkeren (Roy Kappenburg)