Datum plaatsing: 05-02-2001 21:05:00

Verslag en foto`s Den Bosch een maatje te groot voor ADO Den Haag

FC Den Bosch heeft ADO Den Haag zondagmiddag in het Zuiderpark weer met beide benen terug op aarde gezet. Na de overwinning op Top Oss ging de ploeg van Stanley Brard met 1-4 onderuit tegen de Brabanders. ADO Den Haag blijft hierdoor steken op één thuisoverwinning in dit seizoen.

In een koud en regenachtig Zuiderpark begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. ADO Den Haag kon niet beschikken over Jean-Paul Saeijs, Robbert van Wijk en Erik Tammer wegens schorsingen. Hierdoor stond Jasper van Dijk in de spits opgesteld. Van Dijk kreeg al na 2 minuten een kleine kopkans, maar zag zijn inzet net naast het doel verdwijnen. FC Den Bosch, met Winston Faerber in de basis, en Max de Jong op de bank, begon in een laag tempo aan de wedstrijd, maar kwam al gauw wat meer op toeren. Na 10 minuten spelen was het Hilmi Mihci die de score opende voor de Brabanders. ADO Den Haag stelde daar in aanvallend opzicht weinig meer tegenover. Eenmaal kreeg Maarten Bak nog een goede kans, maar zijn harde schot verdween recht in de handen van doelman Michael Aerts. FC Den Bosch kreeg langzaam meer kansen, en zag dat na een half uur spelen opnieuw beloond worden. Arnold Scholten mocht een vrije trap nemen, en plaatste die op het hoofd van Bart van den Eede. De lange Belg kopte terug op de mee naar voren gekomen verdediger Rob Wielaert, die vervolgens eenvoudig kon binnen knikken. Nog geen 5 minuten later was het opnieuw uit een vrije trap van Arnold Scholten dat FC Den Bosch raak schoot. Nu was het Bart van den Eede zelf die raak kopte. Stanley Brard greep toen in, door verdediger Bas Lambooij naar de kant te halen, en aanvaller Ali Boussaboun in te brengen.

Maar ook Boussaboun kon in de tweede helft met zijn maatje Leonardo niet voor veel gevaar zorgen. Eenmaal schoot hij zelf naast, en eenmaal zag hij een voorzet na een goede solo op niets uitmonden. FC Den Bosch daarentegen wist wel weer te scoren. Koen van de Laak kon na een snel uitgevoerde aanval eenvoudig binnen tikken. ADO Den Haag wist daarna nog wel de eer te redden. Nadat Peter Maseland en Marcel Valk eerst nog hard in de handen van de doelman van FC Den Bosch schoten, was het Ali Boussaboun die bij een scrimmage de 1-4 eindstand liet noteren.

Na afloop wees Jan Poortvliet op het feit dat zijn ploeg in de beginfase een te laag baltempo hanteerde, en dat hij gezien de omstandigheden toch vond dat zijn ploeg goed gespeeld had. Stanley Brard legde uit dat hij Ali Boussaboun op de bank had gehouden omdat hij tegen Top Oss een goed voetballend team had gezien, en hij daar in eerste instantie de voorkeur aan wilde geven.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Patrick de Groot, Bas Lambooij (Ali Boussaboun), Marco Meijer, Ekrem Kahya, Guillermo van Berkum, Mounir el Omari, Peter Maseland, Marcel Valk, Jasper van Dijk (Ruud Zuyderwijk), Leonardo, Maarten Bak