Datum plaatsing: 10-02-2001 21:00:00

Verslag en foto`s Gelukkig punt ADO Den Haag in Rotterdam

ADO Den Haag heeft met enig fortuin een punt in Rotterdam weten te behalen. In de wedstrijd tegen koploper Excelsior zorgden Ali Boussaboun en Jasper van Dijk voor de treffers die ADO Den Haag een 2-2 gelijkspel opleverden.

Excelsior uit is voor ADO Den Haag altijd een lastige wedstrijd. Met die wetenschap begon Stanley Brard dan ook aan de opgave om tegen de koploper van de totodivisie een goed resultaat te behalen. Opnieuw was de opstelling in vergelijking met de laatste wedstrijd gewijzigd. Robbert van Wijk en Jean-Paul Saeijs vormden nu het hart van de defensie, terwijl Marco Meijer, Ekrem Kahya en Peter Maseland op de bank zaten. Maarten Atmodikoro maakte zijn debuut voor ADO Den Haag. Toch kon ook deze aanwinst niet verhinderen dat ADO Den Haag vroeg op achterstand kwam. Doelman Patrick de Groot moest reddend optreden, maar zag tot zijn grote verbazing de bal via de voet van Feyenoorder Somalia in het doel caramboleren. Diezelfde De Groot behoedde zijn ploeg in de beginfase voor een veel grotere achterstand door enkele fraaie reddingen te verrichten. ADO Den Haag kon in aanvallend opzicht weinig brengen. Slechts Ali Boussaboun kreeg een paar kleine kansjes.

In de tweede helft leek Excelsior de wedstrijd te beslissen. Een kopbal werd fraai achter doelman De Groot geplaatst, maar de grensrechter had buitenspel gesignaleerd. ADO Den Haag greep de verwarring bij Excelsior aan om te counteren, en profiteerde daar goed van. Maarten Bak leverde een voorzet af bij Jasper van Dijk die met een volley doelman L'Ami verschalkte. Opnieuw had Excelsior later de pech dat de grensrechter ADO Den Haag goed gezind was, en wederom wegens buitenspel een doelpunt afkeurde. Somalia was de pechvogel. Somalia was overigens veruit de beste man van het veld. Hij kreeg diverse kansen, maar wist ze niet te benutten. Zo schoot hij ook maar net voor het Haagse doel langs. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd leek ADO Den Haag regelrecht op een sensatie af te stevenen. Leonardo ging alleen over de rechterflank weg, leverde een scherpe voorzet af op zijn maatje Boussaboun, die vervolgens zijn ploeg op een 1-2 voorsprong bracht. Uitblinker Somalia zorgde 5 minuten later voor de eindstand, door uit de draai een lobje over Patrick de Groot te plaatsen. ADO Den Haag kwam in blessuretijd nog wel dicht bij een doelpunt, maar de bal belande uiteindelijk op de lat.

Na afloop van de wedstrijd liet Excelsior-doelman Carlo L'Ami duidelijk blijken het niet eens te zijn met de beslissingen van de scheidsrechter de doelpunten van Excelsior af te keuren. Scheldend en tierend liep hij de kleedkamers in. Zijn coach Adri Koster had het er tijdens de persconferentie ook over. Hij vond het onbegrijpelijk dat de scheidsrechter met het afkeuren van de doelpunten zo'n belangrijke rol had kunnen spelen in deze wedstrijd waarin zijn ploeg 2 punten verloor. Stanley Brard gaf zijn ploeg een compliment dat ze zich niet hadden neergelegd bij een 1-0 achterstand. "Dit geeft hoop voor de toekomst. Het was alleen jammer dat Jean-Paul Saeijs, die een goede wedstrijd speelde, net teveel ruimte weggaf waardoor zijn tegenstander de 2-2 kon maken."

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Patrick de Groot, Maarten Atmodikoro, Robbert van Wijk, Jean-Paul Saeijs, Guillermo van Berkum, Mounir el Omari, Jasper van Dijk, Marcel Valk, Ali Boussaboun, Leonardo, Maarten Bak (Erik Tammer)