Datum plaatsing: 03-03-2001 20:55:00

Verslag en foto`s Emmen onderuit in het Zuiderpark

Eindelijk: de tweede thuisoverwinning van het seizoen. Er waren alleen maar weinig mensen die het zagen....

ADO Den Haag heeft voor de tweede keer dit seizoen een thuiswedstrijd weten te winnen. Het hooggeplaatste Emmen ging na een spannend slot met 3-2 onderuit. Ali Boussaboun, Leonardo en Maarten Bak waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

Opnieuw leek ADO Den Haag onderuit te gaan tegen een topploeg als Emmen. Want evenals zo vaak dit seizoen kwam de ploeg van Stanley Brard vroeg in de wedstrijd op achterstand. Al na 7 minuten spelen stoomde een aanvaller van Emmen over de rechterflank door, en kon een scherpe voorzet afleveren. Voor het doel van Patrick de Groot dook Witvoet op uit de rug van Jean-Paul Saeijs, en kon simpel binnentikken. Toch toonde ADO Den Haag veerkracht. Nadat Ali Boussaboun een soloactie gestuit zag worden op de achterlijn, en Leonardo bijna een verdediger van Emmen zover kreeg om een eigen doel te maken, was het Boussaboun zelf die de 1-1 op het scorebord bracht. De kleine Marokkaanse spits plukte een voorzet vlak voor de doelman weg en rondde goed af. ADO Den Haag had zelfs het betere van het spel in de eerste helft, en kreeg diverse kansen. Veelal was Peter Maseland de voorbereider van deze aanvallen. Maseland, die weer helemaal terug is na een flinke blessure, speelde een voortreffelijke wedstrijd en blonk uit in zijn werklust.

Na de thee was het vrijwel direct weer feest voor ADO Den Haag. Guillermo van Berkum mocht een vrije trap nemen, halverwege de helft van Emmen, en vlak tegen de zijlijn aan. Van Berkum gooide de bal hoog voor het doel, waar Leonardo als een duveltje uit een doosje de lucht in sprong. Leonardo kwam boven iedereen uit, en kopte goed in de lange hoek raak. Helaas was de feestvreugde slechts van korte duur. 5 Minuten later was de stand al weer gelijk. Achterin bij ADO Den Haag werd niet goed opgelet en Peter Hofstede stond zo vrij als een vogel bij de tweede paal. Hofstede had totaal geen moeite met dit buitenkansje en zette zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Emmen leek toen het overwicht te krijgen en kwam zelfs bijna op voorsprong. Doelman Patrick de Groot werd bijna verrast uit een vrije trap van Emmen, maar bracht op miraculeuze wijze redding. In het Haags Kwartiertje was ADO Den Haag toch weer de betere ploeg. De Hagenaars hadden door dat er meer dan een gelijkspel te behalen viel. Uiteindelijk betaalde dit zich uit toen Maarten Bak een afgevallen bal op zijn slof nam, en de doelman van Emmen verraste. Emmen had nog wel het slotakkoord maar wist daar niet van te profiteren.

Zo slaagde ADO Den Haag er sinds de eerste competitieronde dus eindelijk voor eigen publiek weer eens in de volle winst te behouden. Eerlijk is eerlijk, deze wedstrijd werd door ADO Den Haag verdiend gewonnen. Het vertoonde spel was goed, en op de overwinning valt daardoor niets af te dingen.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Patrick de Groot, Maarten Atmodikoro, Marco Meijer, Jean-Paul Saeijs, Guillermo van Berkum, Mounir el Omari, Peter Maseland, Marcel Valk, Leonardo, Ali Boussaboun, Maarten Bak