Datum plaatsing: 10-03-2001 20:55:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag weer met lege handen

ADO Den Haag heeft opnieuw weer een wedstrijd met lege handen moeten afsluiten. In Leeuwarden werd tegen de plaatselijke Cambuur terecht en kansloos met 2-0 verloren.

Fabian de Freitas was verantwoordelijk voor beide doelpunten. Wederom zag de opstelling van Stanley Brard er anders uit dan die van de vorige wedstrijd. Guillermo van Berkum was geblesseerd en werd vervangen door Bas Lensink. Meteen vanaf het begin was de doelstelling van ADO Den Haag duidelijk. Een gelijkspel, en gokken op een spaarzame counter. ADO Den Haag liet Cambuur duidelijk het spel maken. Het was typerend dat ADO Den Haag in de gehele eerste helft niet verder kwam dan een slap schot van Bas Lensink wat net naast ging, en een kopbal van Jean-Paul Saeijs voorlangs het doel van Cambuur. De Friezen kregen zelf ook niet veel kansen, maar waren wel gevaarlijker. Zo ging een schot van Kenneth Goudmijn via de handen van Patrick de Groot naast, en belandde een schot van diezelfde Goudmijn niet veel later op de paal. Ook een kopbal van Hennie van Schoonhoven miste net het doel. Halverwege de eerste helft kwam Cambuur op 1-0 door Fabian de Freitas. Maarten Bak speelde vanaf de middellijn een bal terug op Marco Meijer. Meijer beoordeelde de bal totaal verkeerd, en liet hem lopen voor Patrick de Groot. Meijer vergat echter dat De Freitas in zijn rug liep, en dat de lange spits vele malen sneller was dan hij. De Freitas kon de bal dus onderscheppen en omspeelde doelman Patrick de Groot vervolgens.

Na 10 minuten spelen in de tweede helft kreeg ADO Den Haag dan eindelijk een fatsoenlijke kans. Marcel Valk ontsnapte aan zijn directe tegenstander en ging door op de doelman. Hij zag Leonardo vrij staan voor het doel, en wilde afleggen. Helaas dook de doelman van Cambuur net op tijd voor de bal, waardoor de aanval in de kiem gesmoord werd. Aan de andere kant moest ook Patrick de Groot weer enkele malen goed werk verrichten om te voorkomen dat Cambuur de wedstrijd definitief zou beslissen. Toch gebeurde dat net na het begin van het Haags Kwartiertje alsnog. Opnieuw was het Fabian de Freitas die met een geplaatst schot de 2-0 op het bord liet zetten. Vlak daarna leek Cambuur zelfs de 3-0 te scoren, maar de rebound van een vrije trap, die in het doel verdween, werd afgekeurd wegens buitenspel. Ondanks de tegentreffer probeerde ADO Den Haag in het laatste kwartier alsnog een doelpunt te maken. De ploeg wist voor het eerst Cambuur terug te dringen op eigen helft, maar slaagde er niet in om de eretreffer te maken. Ook een goed schot van Mounir el Omari, dat geblokt werd door de keeper, kon daar geen verandering meer in brengen.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Patrick de Groot, Maarten Atmodikoro, Marco Meijer, Jean-Paul Saeijs, Bas Lensink, Mounir el Omari, Peter Maseland, Marcel Valk, Ali Boussaboun (Jasper van Dijk), Leonardo, Maarten Bak DOELPUNTEN: 1-0 De Freitas (24'), 2-0 De Freitas (78')

GELE KAARTEN: Bak, Atmodikoro (ADO DH), Ferrier, Durmusoglu, Rook, Van Schoonhoven (Cambuur Leeuwarden)

SCHEIDSRECHTER: Schenkels

TOESCHOUWERS: 4.200