Datum plaatsing: 31-03-2001 20:50:00

Verslag en foto`s Matig ADO Den Haag verliest van zwak MVV

Een uitermate matig spelend ADO Den Haag heeft de thuiswedstrijd tegen een nog zwakker MVV met 1-2 verloren. De Hagenaars konden geen moment aanspraak maken op een punt. De enige goal voor ADO Den Haag werd door Marco Meijer gescoord.

Na een afwezigheid van meer dan een jaar zat Raymond Atteveld weer eens bij de selectie. Hij had onlangs zijn rentree gemaakt in het tweede elftal, en begon nu op de bank bij het eerste. Bij ADO Den Haag haakte Erik Tammer tijdens de warming-up af. De wedstrijd begon met een lachwekkend moment. Bij MVV liepen 2 spelers rond met hetzelfde rugnummer. Uiteindelijk was het Anton Vriesde die naar de kant werd gehaald om zijn shirt te wisselen. MVV speelde in het Zuiderpark angsthazenvoetbal en liet ADO Den Haag het spel maken. ADO verzuimde daar echter in, waardoor de wedstrijd tot een bedenkelijk niveau zakte. Er vielen nauwelijks kansen te noteren, en als er al op de tribune lachende gezichten waren, dan was dat vanwege kolderieke momenten op het veld. De enige echte kans van ADO Den Haag was na een half uur spelen toen Ali Boussaboun na een scherpe counter hard op de doelman van MVV schoot.

In de tweede helft was het te danken aan Davy Heymans dat de wedstrijd nog enige spanning mee kreeg. Hij zorgde direct na de aftrap voor de 0-1 voor MVV. Nog geen tien minuten later stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte. Een afgeslagen corner werd door Maarten Bak zonder enig gevaar ingeschoten. Doelman Spillmann had met het eenvoudige schot echter de grootste moeite. Spillmann zag Marco Meijer nog voor zich staan, en liet de bal pardoes voor de voeten van de Westlander vallen. Meijer bedacht zich geen moment en ramde de bal in het dak. Totaal onverdiend kwam ADO dus weer terug in de wedstrijd. De ploeg van Stanley Brard ging zelfs vol overtuiging op zoek naar de voorsprong. Ali Boussaboun, die een van zijn slechtste wedstrijden ooit speelde, zag een schot over gaan, en Ruud Zuyderwijk zag zijn goede inzet geblokt worden door een verdediger. Lang duurde het offensief van ADO niet, en na 23 minuten spelen kopte Thomas Caers voor MVV de 1-2 binnen. MVV kreeg daarna zelfs nog een paar kansen op een grotere voorsprong, maar slaagde daar niet in.

Voor ADO Den Haag lijkt nu dus ook de vierde periode al bij voorbaat gedoemd te mislukken. Na de aardige start tegen Haarlem had ADO een goed resultaat nodig tegen MVV. Doordat de concurrenten van ADO Den Haag ook nog eens punten wisten te winnen, staat ADO Den Haag nu 15e in de totodivisie, met maar 1 punt voorsprong op plaats 17. Alleen VVV (18e) lijkt nog geen bedreiging voor de Hagenaars.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Patrick de Groot, Maarten Atmodikoro, Marco Meijer, Robbert van Wijk, Guillermo van Berkum, Mounir el Omari, Ekrem Kahya (Ruud Zuyderwijk), Marcel Valk, Ali Boussaboun, Jasper van Dijk, Maarten Bak (Jean-Paul Saeijs)