Datum plaatsing: 14-04-2001 20:40:00

Verslag en foto`s Doelpuntloos Duel ADO Den Haag bij Heracles

De uitwedstrijd van ADO Den Haag in Almelo tegen Heracles is doelpuntloos in 0-0 geëindigd. Op een door sneeuw geteisterd veld konden beide ploegen geen goed spel vertonen.

ADO Den Haag begon met Leon Tuijt in het doel nadat eerste doelman Patrick de Groot eerder te horen had gekregen dat hij voor drie maanden uitgeschakeld zou zijn. Bij hem was een scheurtje in een lendenwervel geconstateerd. Leon Tuijt zou het welgeteld een helft uithouden, want al in de rust werd hij vervangen door derde doelman Sebastiaan van der Ende omdat Tuijt door zijn enkel was gegaan. De eerste helft was er een om niet lang bij stil te staan. Pas na 19 minuten spelen viel de eerste kans van de wedstrijd te noteren. Ali Boussaboun ging nabij de achterlijn fraai voorbij zijn directe tegenstander, en leverde een goede voorzet af op Leonardo. De Braziliaan wachtte echter te lang met het schieten waardoor een verdediger van Heracles nog net op tijd zijn voet voor de bal kon steken. De directe counter van Heracles leverde prompt gevaar op, maar Dennis te Braak zag zijn schot gekeerd worden door Leon Tuijt.

In de tweede helft leek het niveau van de eerste helft voortgezet te gaan worden. De aanvallers van ADO Den Haag stonden veelvuldig buitenspel en combinaties waren niet of nauwelijks te zien. Nadat Bas Lensink in de ploeg was gekomen voor de tegenvallende Nixon Dias leek de wedstrijd enigszins op te bloeien. De grootste kans van de wedstrijd viel te noteren voor opnieuw Ali Boussaboun. Ali kon alleen op de keeper afgaan, maar zag daarbij dat de keeper te ver voor zijn doel stond. Boussaboun had de tijd om door te lopen, en wellicht de keeper te omspelen, maar koos voor een lobje. In dat idee faalde hij echter, waardoor deze kans om zeep werd geholpen. Het bleek later voor ADO Den Haag de enige kans op de winnende treffer te zijn geweest. Dichterbij kwam ADO Den Haag niet. Heracles had zelf ook weinig kansen, en leek zelfs een maal te scoren. Mouhouti schoot onverwacht van afstand op het doel, maar mikte in het zijnet.

De commentaren op de persconferentie waren duidelijk. Piet de Zoete vertelde in het kort nog iets over het spelen vanuit een gesloten defensie, maar gaf vooral toe dat Jean-Paul Saeijs deze wedstrijd beter naar de tactische opdrachten had geluisterd dan die in de voorgaande wedstrijd. Fritz Korbach hield het zo niet nog korter: "Maar snel vergeten!"

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Leon Tuijt (Sebastiaan van der Ende), Maarten Atmodikoro, Raymond Atteveld, Jean-Paul Saeijs, Guillermo van Berkum, Robbert van Wijk, Nixon Dias (Bas Lensink), Peter Maseland, Ali Boussaboun, Leonardo, Maarten Bak (Emiel van Eijkeren)