Datum plaatsing: 26-05-2001 20:25:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag met Piet de Zoete wint eindelijk

Piet de Zoete heeft in zijn laatste wedstrijd als interim-trainer van ADO Den Haag dan toch eindelijk zijn felbegeerde eerste zege behaald. In de laatste wedstrijd van het seizoen was ADO Den Haag met

ADO Den Haag begon vlot aan de wedstrijd. Meteen vanaf het eerste fluitsignaal was de ploeg van Piet de Zoete beter dan Helmond Sport. ADO Den Haag kreeg direct veel kansen, en dat resulteerde al na 7 minuten in de 1-0. Leonardo zorgde in zijn afscheidswedstrijd voor een snelle voorsprong. Ali Boussaboun zette Leonardo vrij, waarop de kleine Braziliaan hard in de linker bovenhoek schoot. Dik tien minuten verder was het Haagse offensief nog niet over. Ditmaal was er een vlotte combinatie te zien tussen Marco Meijer, Leonardo en Ali Boussaboun. Die laatste passeerde doelman John Roox in de korte hoek. Roox werd direct daarna naar de kant gehaald door trainer Louis Coolen. Niet vanwege de doelpunten, maar vanwege het feit dat Roox na jaren van trouwe dienst zijn handschoenen in het publiek wilde gooien. Roox kreeg ook van het Haagse publiek een staande ovatie. Vrijwel direct na zijn wissel kwam Helmond Sport terug in de wedstrijd. Richard van Gils kreeg op het middenveld de bal aangespeeld, en haalde verwoestend uit. Sebastiaan van der Ende was kansloos op het geplaatste schot. Terwijl de eerste twintig minuten bol stonden van de actie, waren de resterende minuten in de eerste helft matig.

In de tweede helft begon ADO Den Haag weer fel te spelen. Helmond Sport kroop in haar schulp en liet ADO Den Haag vrij spelen. Na een kwartier spelen besloot Ali Boussaboun dat het genoeg was met de 2-1 stand. Hij rondde een actie goed af, en zette daarmee zijn ploeg op een 3-1 voorsprong. Léonardo had voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ali Boussaboun gezegd dat hij hem wilde evenaren in zijn doelpunten totaal. Dit was dan ook de reden dat Ali zowat elke kans die hij nog kreeg afspeelde richting Leonardo. Toch slaagde de samba-spits er niet meer in te scoren. Kansen kreeg hij weldegelijk, maar telkens had hij de pech dat de verdedigers en keeper van Helmond Sport goed werk verrichtten. Jean-Paul Saeijs kwam als verdediger ook nog een keer gevaarlijk mee naar voren, maar zijn schot ging naast de kruising. Tien minuten voor tijd bracht Helmond Sport opnieuw de spanning terug in de wedstrijd. Aan de linkerkant van het veld werd een voorzet voor het doel van ADO Den Haag geplaatst. Daar stond Ilja van Leerdam helemaal vrij, die de bal met een droge knal inschoot. Opnieuw kon Sebastiaan van der Ende er weinig aan doen. Het was een van de laatste wapenfeiten van Helmond Sport, waarop het afscheid van de vertrekkende spelers van ADO Den Haag kon gaan beginnen. Tot ieders verbazing vergat ADO Den Haag daarbij afscheid te nemen van Leonardo.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Sebastiaan van der Ende, Peter Maseland, Jean-Paul Saeijs, Raymond Atteveld, Guillermo van Berkum, Marco Meijer, Michael van der Heijden, Marcel Valk, Ali Boussaboun, Leonardo, Maarten Bak (Revy Rosalia)

DOELPUNTEN:
1-0 Leonardo (7'),
2-0 Boussaboun (19'),
2-1 Van Gils (20'),
3-1 Boussaboun (61'),
Van Leerdam (78') GELE KAARTEN: - RODE KAARTEN: - SCHEIDSRECHTER: Koopman TOESCHOUWERS: 1.300

Enkele foto`s zijn afkomstig van Hellmond Fantastic . Ga voor de overigen naar hun site!