Datum plaatsing: 23-11-1998 20:25:00

Maarten Bak verslaat FC Zwolle

MET VEEL GELUK 3 PUNTEN

ADO Den Haag heeft na de uitstekende 1-7 overwinning bij Eindhoven, alweer een knappe overwinning behaald. FC Zwolle, dit jaar nog ongeslagen in uitwedstrijden, werd in het Zuiderpark met 2-1 verslagen. Maarten Bak tekende met 2 vroege goals voor de totale Haagse produktie.

Met een aantal wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Eindhoven begon Andre Hoekstra aan de wedstrijd. Hendrik Grunholz zat op de bank, Bas Lambooy was geblesseerd, Maurice Steyn terug van een schorsing en Ali Boussaboun speelde bij wijze van experiment als centrale middenvelder. Dat deze opstelling goed werkte bleek al snel. Dennis Iliohan schoot in de 2e minuut voor het goal van Zwolle langs, waar Maarten Bak de rebound kalm inschoof. Nog geen tien minuten later was het die zelfde Bak die eerst de aanval opzette, de bal vervolgens via Edgar van der Roer terug kreeg, en fraai in de linker bovenhoek inschoot. Na twaalf minuten stond ADO Den Haag dus al met 2-0 voor, en de herinneringen aan Eindhoven kwamen weer boven, temeer omdat ADO fel speelde, en de combinaties goed verliepen. Dat was mede door het feit dat Ali Boussaboun als centrale middenvelder eigenlijk meer als 4e spits speelde. Helaas verstoorde FC Zwolle het feestje al snel. Bij een inworp was er een miscommunicatie tussen Maurice Steyn en Max de Jong, waardoor Arne Slot simpel kon binnen tikken. ADO Den Haag had via Dennis Iliohan DE mogelijkheid om de marge weer op 2 te brengen, maar hij mikte op de paal. Aan de andere kant kreeg Abbenhues een gigantische mogelijkheid toen hij voor open goal kwam te staan. Hij presteerde het onmogelijke, en wist de bal naast het doel te schieten.
In de tweede helft kwam Riccardo van der Heijden voor Maarten Bak in het veld. Hij zou eigenlijk voor de nodige akties moeten zorgen, maar kwam ook nauwelijks in het stuk meer voor. Zwolle dicteerde de tweede helft, en ADO Den Haag moest zich beperken tot het af en toe counteren. Dat Zwolle de gelijkmaker niet maakte, had de ploeg totaal aan zichzelf te danken. Voor de tweede keer in de wedstrijd presteerde een speler het om voor open goal een intikker te missen. Ditmaal was het de ingevallen Sami Ristila die de schlemiel was. In de enkele countermogelijkheden die ADO nog kreeg was het Oscar Laguna Burgos die ook een grote kans kreeg. Tegen Eindhoven scoorde hij nog uit een vrije trap, nu schoot hij op de lat. Vlak voor tijd kreeg FC Zwolle weer een mogelijkheid op de gelijkmaker. Van afstand werd geschoten, maar ook die bal raakte de lat. De warrig leidende scheidsrechter Van Dongen dacht Zwolle nog een paar extra speelminuten te gunnen, maar de ploeg uit het oosten van het land maakte daar geen gebruik van. De stand bleef dus staan op 2-1 in het voordeel van ADO Den Haag.

KARAKTERISTIEKEN :
OPSTELLING ADO DEN HAAG : Max de Jong, Winston Faerber, Marco Meijer, Maurice Steyn, Guillermo van Berkum, Oscar Laguna Burgos, Ali Boussaboun, Bas Lensink, Dennis Iliohan, Edgar van der Roer (Barry de Vreede), Maarten Bak (Riccardo van der Heijden)