Datum plaatsing: 31-10-1998 20:25:00

Winston Faerber scoort winnende goal

LAATSTE MINUUT DRIE PUNTEN

ADO Den Haag heeft, met grote dank aan Winston Faerber, in de laatste minuut Haarlem verslagen met 2-1.
Op een door de regen geteisterd veld begon Andre Hoekstra met Riccardo van der Heijden als diepste spits. Hij verving de geschorste Edgar van der Roer. Verder stonden de bekende namen in het veld.
Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Haarlem met een punt genoegen zou nemen. De ploeg speelde met 6 man in de verdediging en maakte totaal geen aanstalten om aan te vallen. ADO Den Haag daarentegen probeerde met redelijk verzorgd voetbal de wedstrijd te controleren. Daar slaagde de ploeg slechts gedeeltelijk in, want de regen was de grote spelbreker. Het veld was voor aanvang al soppig, maar werd door de continue regenval met de minuut slechter. Dat was ook de grote reden dat veel passes niet aankwamen, en vele schoten hun doel misten. ADO Den Haag kreeg in de eerste 20 minuten twee grote kansen om de score te openen. Eerst was het Riccardo van der Heijden die uit een corner bijna doelman Verzijlberg verschalkte. Zijn kopbal miste echter de kracht om echt gevaarlijk te worden. Niet veel later was het weer Van der Heijden die een kans kreeg. Nu speelde hij zichzelf met een mooie actie vrij, en passeerde de doelman van Haarlem. Op het moment dat hij wilde schieten was de hoek echter te klein geworden, en rolde zijn bal voor het doel langs. Ali Boussaboun had daar echter niet op gerekend, en kon alleen voor het goal niet voor het intikken zorgen. Na een half uur spelen was het Haarlem dat voor het eerst gevaarlijk werd. Echter ook weer niet zo gevaarlijk dat er gescoord zou worden. De haagse doelman Max de Jong blokkeerde een hard schot van afstand, en hield daardoor zijn doel leeg. Op slag van rust was er dan eindelijk succes voor ADO Den Haag. Ali Boussaboun ging tot twee maal toe z'n man voorbij, en werd bij het binnengaan van het strafschopgebied onderuit gehaald. Of het een terechte penalty was, blijft de vraag. De Haarlem-speler die hem onderuit haalde gleed door de regen wel erg ver door, en speelde bovendien de bal. Ook was het maar de vraag of de overtreding niet net buiten het 16-meter-gebied was begaan. Feit was wel dat Riccardo van der Heijden z'n eerste doelpunt voor ADO Den Haag dit seizoen scoorde. Doelman Verzijlberg was kansloos bij de penalty.
Vlak na rust werd het feestje voor ADO Den Haag alweer verstoord. Bij de tweede mogelijkheid voor Haarlem, een corner, was het wel raak. Een indraaiende bal werd door Max de Jong verkeerd beoordeeld, waardoor iedereen kansloos moest toezien hoe Kenneth Goudmijn voor De Jong de bal kon inkoppen. Haarlem leek meteen weer genoegen te nemen met de gelijke stand en groef zich direct weer in in het eigen strafschopgebied. Door het inbrengen van Pim Langeveld voor Oscar Laguna Burgos, Marcel Karlas voor Ali Boussaboun en Barry de Vreede (als spits) voor de zeer goed spelende Riccardo van der Heijden probeerde Andre Hoekstra alsnog de winnende treffer te forceren. Langeveld liet zien dat hij weer op de goede weg terug is. Diverse keren stuurde hij Dennis Iliohan en Marcel Karlas diep en ook het kaatsen met andere spelers verliep goed. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Andre Hoekstra gelijk. Nadat een corner van Dennis Iliohan nog werd weggewerkt, gaf Iliohan opnieuw voor. Ditmaal was het verdediger Winston Faerber die nog net z'n hoofd tegen de bal kreeg. Doelman Verzijlberg was opnieuw kansloos, en moest toezien hoe ADO Den Haag alsnog de volle punten in eigen huis hield.

KARAKTERISTIEKEN :
OPSTELLING ADO DEN HAAG : Max de Jong, Winston Faerber, Bas Lambooy, Hendrik Grunholz, Guillermo van Berkum, Oscar Laguna Burgos (Pim Langeveld), Marco Meijer, Maurice Steyn, Ali Boussaboun (Marcel Karlas), Riccardo van der Heijden (Barry de Vreede), Dennis Iliohan
DOELPUNTEN : 1-0 Van der Heijden (45',pen),1-1 Goudmijn (52'),2-1 Faerber (90')
SCHEIDSRECHTER : De Graaf
GELE KAARTEN : Steyn (ADO Den Haag) Derveld, Oosterhuis, Carlos, Witzenhausen (Haarlem)