Datum plaatsing: 15-05-1999 23:05:00

Wedstrijd voor de statistieken

VOORBEREIDING VOOR BEKERFINALE ADO

Den Haag versloeg in een wedstrijd die nergens meer voor van belang was, Dordrecht '90 met 2-1. De wedstrijd stond in het teken van het afscheid van Cor Lems van het betaalde voetbal.
ADO Den Haag was reeds uitgeschakeld voor de nacompetitie, doordat Dordrecht '90 in de vorige speelronde de vierde periode won. Daarom stond voor ADO Den Haag buiten de wedstrijdpremies slechts de sportieve eer op het spel. Wellicht nog belangrijker was dat spelers uit het tweede elftal wedstrijdritme konden opdoen, omdat zij aanstaande maandag de bekerfinale spelen.Andre Hoekstra stuurde daarom een veredeld tweede team het veld in, wat helemaal niet zo'n slechte keuze was, omdat dit team al het hele seizoen goed meedraait in de competitie en de beker. Patrick de Groot maakte zijn debuut in het betaalde voetbal als keeper, en verving Max de Jong.
In het begin van de wedstrijd kreeg ADO Den Haag een aantal goede kansen op de openingstreffer. Edgar van der Roer schoot vrij voor het goal hoog over, en schoten van o.a. Omer Riza en Patrick Kalkema misten kracht. Aan de andere kant kwam Dordrecht '90 slechts enkele malen met een counter in de buurt van het goal van Patrick de Groot, die een rustige avond zou beleven. In de veertiende minuut viel dan toch de goal voor ADO Den Haag. Edgar van der Roer was de maker. Zo'n 10 minuten kreeg Dordrecht '90 op discutabele wijze de gelijkmaker toegekend. Na een afzwaaiende corner schoot Gert Aandewiel van afstand op het goal. Patrick de Groot was kansloos, maar Winston Faerber stond op de doellijn. Hij kon het schot echter niet helemaal stoppen, waardoor de bal via zijn been voor de voeten van Maurice Steyn kwam, die ook op de doellijn stond. Hij schoot uiteindelijk de bal weg, maar de grensrechter had gezien dat de bal de doellijn inmiddels was gepasseerd. Winston Faerber zorgde hoogstpersoonlijk voor opnieuw de verdiende voorsprong van ADO Den Haag. Ook hij schoot van afstand in, waarna Rene Lievaard met een slim overstapje de doelman van Dordrecht '90 op het verkeerde been zette. De ruststand van 2-1 zou uiteindelijk ook de einduitslag blijken te zijn, want in de tweede helft waren slechts enkele kleine kansjes te zien. Omer Riza, en de ingevallen Riccardo van der Heijden en Ali Boussaboun konden echter geen doelpunt meer forceren, waardoor Cor Lems met een nederlaag afscheid nam van het Haagse Zuiderpark. Hij zou over een week stoppen met voetbal, maar had er bij de aankondiging blijkbaar geen rekening mee gehouden dat Dordrecht '90 nog nacompetitie zou gaan spelen.

KARAKTERISTIEKEN :
OPSTELLING ADO DEN HAAG : Patrick de Groot, Winston Faerber, Jan-Paul Saeijs, Ekrem Kayha, Guillermo van Berkum, Oscar Laguna Burgos, Rene Lievaard (Ali Boussaboun), Maurice Steyn, Patrick Kalkema (Riccardo van der Heijden), Edgar van der Roer, Omer Riza
DOELPUNTEN : 1-0 Van der Roer (14') 1-1 Aandewiel (24') 2-1 Faerber (30')
SCHEIDSRECHTER : Oskam
GELE KAARTEN : Steyn (ADO Den Haag) Summerville (Dordrecht '90)