Datum plaatsing: 22-05-1999 23:05:00

Wedstrijd in teken afscheid Spelers Trainers

ADO Den Haag heeft de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 1998-1999 niet met een overwinning kunnen afsluiten. In het Zuiderpark klopte FC Groningen de haagse formatie met 0-2.

Omdat de wedstrijd toch nergens meer om ging, had Andre Hoekstra zijn formatie op een aantal plaatsen gewijzigd. Leon Tuyt stond in het goal, Roy Kappenburg op het middenveld, en Marcel Karlas speelde links-buiten. Karlas was een van de spelers waar na de wedstrijd afscheid van genomen zou worden.
Ondanks dat het spel zich op en neer verplaatste over het veld, was ADO Den Haag tegen FC Groningen een wedstrijd die van matig niveau was. In het eerste half uur kregen beide ploegen een paar kleine kansen, maar wisten niet te scoren. ADO Den Haag had echter ook een tweetal kansen die wel een doelpunt op hadden moeten leveren. Omer Riza en Ali Boussaboun vonden echter ex-ADO doelman Roy Beukenkamp op hun weg, die een van zijn beste wedstrijden uit zijn carriere speelde. Guillermo van Berkum viel na een half uur spelen geblesseerd uit en Bas Lambooy verving hem. Uiteindelijk was het FC Groningen dat de score opende via Sergio Ommel. Tot aan de rust zou er verder niet meer gescoord worden, waardoor beide elftallen met 0-1 de rust in gingen.
Na de rust bracht Andre Hoekstra Riccardo van der Heijden in het veld voor Rene Lievaard. Lievaard kon niet brengen wat hij in de uitwedstrijd tegen FC Groningen bracht. Toen zorgde hij hoogstpersoonlijk voor de 3 goals in een wedstrijd die in 3-3 eindigde. Ook gunde hij Marcel Karlas een publiekswissel. Peter Maseland was zijn vervanger. De tweede helft zou grimmiger worden doordat scheidsrechter Wegereef overdreven in het nadeel van ADO Den Haag floot. Diverse forse overtredingen van FC Groningen werden niet bestraft, waardoor Jan-Paul Saeijs ook nog geblesseerd uitviel en ADO Den Haag de wedstrijd met 10 man eindigde. Lichtere overtredingen van ADO-spelers werden echter wel met gele kaarten bestraft. Zo waren o.a. Riccardo van der Heijden en Marcel Karlas de klos. Op een gegeven moment dreigde de scheidsrechter zelfs de wedstrijd de staken na herhaaldelijke spreekkoren vanaf de tribune.
Uiteindelijk durfde hij het dreigement geen vervolg te geven. FC Groningen kwam ook nog tot een tweede goal, door Joost Broerse, in een tweede helft waarin Roy Beukenkamp, evenals zijn haagse collega Tuyt, opviel door zijn uitstekende keeperswerk. Hij zorgde met katachtige reacties ervoor dat ADO Den Haag niet terug kwam in de wedstrijd, en FC Groningen met 0-2 won.
Na afloop van het duel nam het haagse publiek onder luid applaus afscheid van tal van spelers en trainers, die volgend jaar niet meer actief zullen zijn in het Zuiderpark; Maurice Steyn (NAC Breda), Barry de Vreede (Telstar), Omer Riza (terug naar Arsenal), Winston Faerber, Pim Langeveld, Edgar van Roer, Marcel Karlas (allen nog niet bekend), trainer Andre Hoekstra (assistent bij Excelsior) en keeperstrainer Chris Hoogerweij. Tot op dit moment is alleen FC Groningen-speler Raymond Atteveld vastgelegd om in het nieuwe seizoen de groen-gele kleuren te verdedigen.

KARAKTERISTIEKEN :
OPSTELLING ADO DEN HAAG:
Leon Tuyt, Winston Faerber, Jan-Paul Saeys, Ekrem Kahya, Guillermo van Berkum (Bas Lambooy), Roy Kappenburg, Omer Riza, Oscar Laguna Burgos, Ali Boussaboun, Rene Lievaard (Riccardo van der Heijden), Marcel Karlas (Peter Maseland). DOELPUNTEN : 0-1 Ommel (32') 0-2 Broerse (47')

SCHEIDSRECHTER : Wegereef
GELE KAARTEN : Van der Heijden, Laguna Burgos, Karlas (ADO Den Haag)