volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 3 3 0 0 9
2 HEE 3 3 0 0 9
3 FEY 3 2 1 0 7
4 TWE 3 2 1 0 7
5 PSV 3 2 1 0 7
6 VIT 3 2 0 1 6
7 UTR 2 1 1 0 4
8 ZWO 3 1 1 1 4
9 WII 3 1 1 1 4
10 VVV 3 1 1 1 4
11 HER 3 1 1 1 4
12 GRO 3 1 0 2 3
13 AZA 2 0 2 0 2
14 EMM 3 0 1 2 1
15 FOR 3 0 1 2 1
16 ADO 3 0 0 3 0
17 RKC 3 0 0 3 0
18 SPA 3 0 0 3 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 07-09-2001 23:05:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - Cambuur 0-0


GEEN GOALS BIJ ADO TEGEN CAMBUUR
ADO Den Haag tegen Cambuur Leeuwarden eindigde zoals de wedstrijd begon. Na een paar gemiste kansen over en weer zochten beide ploegen met 1 punt de kleedkamers op. Scheidsrechter Koopman vertolkte een hoofdrol door 6 gele kaarten te geven.


Opnieuw begon ADO Den Haag zonder Peter Hofstede aan de wedstrijd. De lange blonde spits is nog herstellende van een blessure en zat naast de nieuwe aanwinst Youri Petrov op de bank. Wel in de ploeg stond Ferry Bodde, hij verving de geblesseerde Ekrem Kahya. Onder leiding van scheidsrechter Koopman probeerden beide ploegen er een wedstrijd van te maken, maar omdat hij hier blijkbaar niet aan mee wilde werken was het een hopeloze missie. Koopman bleef maar fluiten, deelde gele kaarten uit aan de lopende band, en voelde de wedstrijd geen moment aan. Aan echt voetbal kwamen de ploegen daardoor niet toe. Slechts bij vlagen ontstonden er goede kansen, die dan ook nog eens niet werden benut. Overigens speelde de factor geluk hierbij ook een aardige rol. Zo zag Arjan Human zijn schot na een kwartier via de onderkant van de lat weer uit het doel springen, en had ADO Den Haag eigenlijk op 1-0 moeten komen. Ook Sandor van der Heide had deze pech. Zijn voorzet verdween via de handen van Roland Jansen ook op de lat.

Direct na de thee stuurde Rinus Israël zijn nieuwe aanwinst Youri Petrov de dug-out uit om warm te lopen. Maar nog voor dat Petrov na 10 minuten zijn opwachting mocht maken voor Emiel van Eijkeren werd ADO Den Haag een penalty ontnomen. Romeo Castelen werd duidelijk binnen de lijnen van het strafschopgebied onderuit gehaald, maar zou volgens de leidsman niet zijn getackeld. Toen Petrov mocht invallen had hij bij zijn eerste actie bijna meteen succes. Met een fraaie dieptepass stuurde Petrov Romeo Castelen op het doel van Cambuur af. De pass bleek echter net te scherp waardoor doelman Pauwe kon ingrijpen. Dat de factor geluk na twee ballen op de lat nog niet was uitgewerkt bleek na 20 minuten spelen in de tweede helft. Romeo Castelen speelde af op Arjan Human, die vervolgens Dennis den Turk in stelling bracht. De aanvoerder van ADO Den Haag dacht zijn inzet in het doel te zien verdwijnen, maar moest tot zijn verbazing toezien hoe de bal via de paal weer uit het doel verdween. Opnieuw dus pech voor de Haagse ploeg. Met inmiddels Peter Hofstede en Marco Meijer (voor de geblesseerde Michael van der Heijden) in het veld, verwachte iedereen een Haags slotoffensief. Niets was echter minder waar. Cambuur kreeg de grootste kansen op de overwinning, en Dirk-Jan Derksen mocht zich daarbij eens goed achter de oren krabbelen. Nadat invaller Rodney Cairo een schot nog maar net naast de paal zag verdwijnen was het Derksen die op een meter afstand voor het lege doel van ADO Den Haag een voorzet van Cairo over wist te schieten.

KARAKTERISTIEKEN: OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Stephan 't Hart, Raymond Atteveld, Maurice Verberne, Mario van Heijningen, Dennis den Turk, Romeo Castelen, Ferry Bodde, Arjan Human (Peter Hofstede), Michael van der Heijden (Marco Meijer), Emiel van Eijkeren (Youri Petrov)

DOELPUNTEN:-

GELE KAARTEN: Bodde, Atteveld, Den Turk (ADO DH), Veltman, Derksen, Goudmijn (Cambuur)
RODE KAARTEN: -

SCHEIDSRECHTER: R.Koopman

TOESCHOUWERS: 3.000

 

Foto's met dank aan MARKLA