Datum plaatsing: 22-11-1997 22:40:00

Verslag: ADO Den Haag - Eindhoven 4-1

TWEEDE PERIODE WEER VOOR ADO DEN HAAG

Feest in goed gevuld Zuiderpark

Net als een jaar geleden, kon ADO Den Haag de tweede periodetitel voor zich opeisen. Enig verschil was dat ADO nu een thuiswedstrijd speelde, en vorig jaar naar Oss moest afreizen. Gesteund door het massaal opgekomen publiek, ws de sfeer gewoon uitstekend in het Zuiderpark. Voor het begin van de wedstrijd waren er zoals altijd de cheerleaders, maar dit keer was er ook vuurwerk en live muziek. Het was een waar feest, wat gewoon niet verstoord kon worden. John de Jong speelde niet mee, omdat hij in de bekerwedstrijd tegen NEC geblesseerd uit de wedstrijd was geschopt, en in zijn plaats begon Edgar van der Roer.
Al vanaf het begin liet ADO Den Haag zien wat de plannen voor de avond waren; fel aanvallen, en proberen zo snel mogelijk te scoren. Het was dan ook behoorlijk druk voor het doel van Eindhoven. Pim Langeveld kreeg een grote kans, vrij voor het goal, maar wist net niet te scoren. Na 9 minuten werd het plotseling erg stil in het Zuiderpark. Want dat waar niemand op gerekend had gebeurde; Eindhoven kwam op voorsprong. Na een corner werd er van afstand ingeschoten en kwam de bal gelukkig voor de voet van Raphael Losada die raak schoot. ADO Den Haag leek volkomen verrast, maar gelukkig hervond de ploeg het ritme weer redelijk snel, en kon het aanvallen opnieuw beginnen. Vanaf het moment dat Smulders zo dom was om binnen e e n minuut 2 keer met gestrekte benen in te komen, sloeg de wedstrijd helemaal om in het voordeel van ADO Den Haag. Smulders mocht met 2 gele kaarten, en dus rood van het veld vertrekken. Nog geen minuut later was het Dennis Iliohan, die van de meerderheid gebruik maakte, en de verdiende gelijkmaker inschoot. Zijn tiende doelpunt van het seizoen was een feit. Door dit doelpunt leek de druk van ADO Den Haag af te vallen, en speelde de ploeg zoals het de afgelopen weken deed. De rust werd alleen wel met 1-1 bereikt.
Maar in de tweede helft begon het feest voor ADO pas echt, want met een overwinning was de periodetitel zeker voor ADO Den Haag. Bij een gelijkspel was ADO afhankelijk van het resultaat tussen Den Bosch en Cambuur Leeuwarden. Het was slechts een kwestie van tijd voor ADO de wedstrijd definitief zou beslissen, want Eindhoven kon met 10 man niet meer imponeren. Na 24 minuten in de tweede helft was het weer Dennis Iliohan die scoorde. Een hoge bal werd door de keeper van Eindhoven verkeerd beoordeeld, en Dennis Iliohan was er als de kippen bij om de 2-1 in te tikken. Daarna zakte Eindhoven compleet in elkaar, en kreeg ADO Den Haag veel ruimte, en dus ook kansen. Edgar van der Roer werd gewisseld voor Michel Groenteman, waardoor Ali Boussabon diepste spits werd. Dat was geen slechte keuze van Mark Wotte, ook al vonden veel fans van wel. Ali Boussabon begon steeds beter te spelen, en wist zelfs 2 keer te scoren. De eerste was een goede actie tussen een paar verdedigers in, waarna hij met een hard schot de doelman van Eindhoven kansloos liet. De tweede was na goed voorbereidend werk van Michel Groenteman die op de paal schoot. In de rebound was het toen Ali Boussabon die de 4-1 eindstand kon aantekenen.
ADO Den Haag won dus net als vorig jaar de tweede periode en weet dus nu al zeker dat het aan de nacompetitie mag deelnemen. Hopelijk verloopt de rest van het seizoen niet zo dramatisch als vorig jaar, en kan de ploeg wellicht meedoen voor het kampioenschap.

KARAKTERISTIEKEN :
OPSTELLING ADO DEN HAAG : Roy Beukenkamp, Winston Faerber, Virgilio Teixeira, Dik Heesen, Barry de Vreede, Marco Meijer, Pim Langeveld (Ekrem Kahya), Maurice Steyn, Dennis Iliohan (Jeffrey Rutten), Edgar van der Roer (Michel Groenteman), Ali Boussabon