Datum plaatsing: 23-10-1997 22:35:00

Verslag: ADO Den Haag - Dordrecht'90 3-0

ADO Den Haag weer tegen 10 man

RUIME ZEGE ADO DEN HAAG OP DORDRECHT

De tweede periode is in volle gang, en Dordrecht '90 en ADO Den Haag stonden er het beste voor. Het beloofde dus een zeer spannende en interessante wedstrijd te worden. Mede daarom besloot SBS6 deze wedstrijd als 'Wedstrijd van de Week' te betitelen. Vanaf de aftrap waren de bedoelingen van ADO Den Haag duidelijk: de wedstrijd moest gewonnen worden. De eerste de beste bal die naar voren werd geschoten, leverde gevaar voor het doel van Dordrecht op. Summerville gleed uit, en maakte daarbij hands binnen 'de 16', maar scheidsrechter Van Meerkerk zag het niet, en liet doorspelen. John de Jong schoot in tweede instantie op de paal. De toon voor de wedstrijd was gezet. Niet veel later was het Pim Langeveld die met een schot van afstand probeerde te scoren, maar helaas ging zijn schot naast. Ook Dordrecht '90 kreeg enkele kansen, waarbij Roy Beukenkamp weer stond te keepen alsof zijn leven ervan af hing. Al met al bleef het 0-0. Tot Dik Heesen vlak voor de rust de beste kans kreeg om de score te openen. Maurice Steyn werd in 'de 16' gevloerd door Summerville die geel kreeg, en ADO Den Haag kreeg een penalty. Dik Heesen schoot goed in, maar de doelman van Dordrecht '90 stopte de bal met een uitstekende redding. Zelfs in tweede instantie kon Dik Heesen het net niet vinden, waardoor de ruststand 0-0 bleef.
Pas in de tweede helft werd het goede spel van ADO Den Haag beloond. Nadat eerder 2 elleboogstoten door spelers van Dordrecht '90 onbestraft waren gelaten, was het nu weer Glenn Summerville die een overtreding maakte. Hij haalde Ali Boussabon onderuit, en kreeg zijn tweede gele kaart, en kon dus vertrekken. In de zelfde minuut was het Pim Langeveld die uit een corner via de onderkant van de lat raak kopte, nadat hij kort daarvoor ook al bijna scoorde uit een corner. ADO Den Haag stond eindelijk verdiend voor. De ban was gebroken, en het was een kwestie van tijd voor de 2-0 zou vallen. Uiteindelijk zou het Dennis Iliohan zijn, die de 2-0 voor zijn rekening nam, nadat John de Jong goed voorgaf. Iliohan kwam goed voor zijn man, en kon van dichtbij intikken. John de Jong maakte er later zelf nog 3-0 van door van een meter of 20 met een slim afstandschot de keeper van Dordrecht '90 te verrassen.
Dat de score bij 3-0 bleef, was totaal aan ADO Den Haag zelf te wijten, want de ploeg speelde de laatste 15 minuten behoorlijk matig, en gaf Dordrecht '90 zelfs nog enkele goede kansen om weer compleet terug te komen in de wedstrijd. ADO mocht dan ook blij zijn dat Roy Beukenkamp weer in een bloedvorm stak, en hij er persoonlijk voor zorgde dat Rick Hoogendorp en co. niet aan scoren toe kwamen. Man of the Match was dan ook zonder enige twijfel Roy Beukenkamp, terwijl verder alle andere spelers van ADO een dikke voldoende scoorden.