Datum plaatsing: 10-10-1997 22:30:00

Verslag: ADO Den Haag - VVV 4-0

Hoogste score van het seizoen

ADO VEEL TE STERK VOOR VVV

Vooraf was bekend dat het een wedstrijd zou worden waarin het voetballen moeilijk zou zijn. Er stond namelijk een forse wind, en het had nog eventjes flink geregend. Bij ADO Den Haag stonden Edgar van der Roer en Ekrem Kahya weer in de basis, ten koste van Pim Langeveld en Oscar Laguna Burgos.
De eerste 10 minuten was het vooral aftasten, en kijken hoe er onder de weersomstandigheden gevoetbald moest worden. De eerste kans van de wedstrijd kwam na 9 minuten toen Dennis Iliohan vanaf de rand van de 16 op doel schoot. Zijn schot ging maar net over. Nauwelijks 5 minuten later deed hij hetzelfde, maar nu met meer succes, de doelman van VVV was kansloos. Ali Boussabon probeerde ook met een afstandschot te scoren, maar ook zijn schot ging net over. Nog geen 10 minuten later was het weer Dennis Iliohan die met een fraaie beweging alleen op de keeper af kon gaan, maar door Kemble onderuit werd gehaald. Een penalty en een rode kaart waren het gevolg. Dik Heesen bepaalde met een fraaie trap de ruststand op 2-0.
Na de thee was het een kwestie van tijd, tot de score vergroot zou worden. Niets bleek echter minder waar. ADO Den Haag speelde rustig de bal rond, en dacht er blijkbaar geen moment over om het publiek eens te gaan vermaken. Want met een beetje inzet, kon het matige VVV met een monsterscore naar huis worden gestuurd. Slechts af en toe probeerde ADO Den Haag een keer te scoren, o.a. via een vrije trap van Dik Heesen en John de Jong. Pas nadat er enkele wissels waren doorgevoerd aan Haagse zijde, leek het er weer op dat er misschien een doelpunt zou gaan vallen. Pim Langeveld, Marcel Karlas en Michel Groenteman kwamen in de ploeg voor Edgar van der Roer, die veel uitgleed, Ekrem Kahya en Ali Boussabon. Marcel Karlas kwam vaak mee naar voren, en Michel Groenteman, weer net zo brutaal als vorig jaar, had totaal geen moeite met zijn tegenstander. Sterker nog hij ging er telkens voorbij, alsof hij geen tegenstander had. Van Groenteman ging dan ook de meeste dreiging uit in het laatste gedeelte van de wedstrijd. Marcel Karlas scoorde nog door knap langs 2 man te gaan, en van dichtbij uit een moeilijke hoek raak te schieten, en Michel Groenteman had moeten scoren toen hij alleen voor de keeper kwam. Vlak voor tijd maakte Groenteman die blunder goed, door met het mooiste doelpunt van de avond de 4-0 eindstand op het bord te brengen. Vanaf de rand van de 16, zette hij een paar tegenstanders op het verkeerde been, en schoot totaal onverwacht hard via de onderkant van de lat raak. Virgilio Teixeira maakte, evenals Maurice Steyn, zijn zwakke optreden van afgelopen week in Veendam meer dan goed. Hij speelde Maurice Graef, toch de gevaarlijkste man aan VVV-kant, heel slim uit de wedstrijd, door niet in te gaan op allerlei provocaties, en gewoon overal net even iets eerder bij de bal te zijn. Verder speelde Roy Beukenkamp een goede partij, ook al had hij weinig te doen.
Het was dus een zeer verdiende uitslag, maar ook een die veel hoger had moeten zijn, omdat dit VVV met een instelling van 0 rond liep, en dus rijp voor de sloop was.

KARAKTERISTIEKEN :
OPSTELLING ADO DEN HAAG : Roy Beukenkamp, Winston Faerber, Virgilio Teixeira, Dik Heesen, Maurice Steyn, Marco Meijer, John de Jong, Ekrem Kahya (Marcel Karlas), Dennis Iliohan, Edgar van der Roer (Pim Langeveld), Ali Boussabon (Michel Groenteman)