Datum plaatsing: 21-09-1997 22:25:00

Verslag: ADO Den Haag - FC Den Bosch 2-4

Wanprestatie ADO Den Haag

NEDERLAAG VOLKOMEN TERECHT

Den Bosch is van oudsher een lastige tegenstander, te meer omdat de supporters van beide clubs niet bepaald als vrienden bekend staan. Zo kwam het dat er voor de wedstrijd al diverse verhalen de ronde deden, dat de fans van Den Bosch al weer problemen hadden veroorzaakt. Uiteindelijk zouden zij zo'n 10 minuten te laat arriveren, en dus ook een stuk van de wedstrijd missen. Ook al was dat niet iets om mee te zitten, want er was totaal niets te beleven in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Het enige leuke wat ze gemist hebben, was het optreden van de Haagse Cheerleaders, wat steeds beter begint te worden.

In de eerste helft was FC Den Bosch duidelijk de betere ploeg, en kreeg al snel enkele kansen. ADO Den Haag speelde zeer mat, en moest zich uitermate gelukkig voelen dat FC Den Bosch niet al na enkele minuten op een ruime voorsprong stond. Nar 19 minuten was het Virgilio Teixeira, normaal een zeer goede verdediger, die kinderlijk de bal in de voeten speelde van een Bossche aanvaller. Die aarzelde geen moment, gaf een goede voorzet, waarna Thijs Waterink er 0-1 van maakte. Volkomen terecht. ADO Den Haag reageerde echter meteen, en kwam via een goed kopbal van Johnnie de Jong weer op gelijke hoogte. Iliohan gaf een goede voorzet, Kahya kopte goed terug, en John de Jong mocht scoren.

Mark Wotte bracht in de rust een wissel aan, en liet Winston Faerber acher in de kleedkamer, ten gunste van Bas Lambooy, die tenminste veel minder balverlies leed. Pas toen Pim Langeveld inviel, begon ADO Den Haag een beetje te voetballen. Meteen kwamen er mogelijkheden, maar niet meer dan dat. FC Den Bosch kon via Thijs Waterink weer een verdiende voorsprong nemen. Nu kon ADO Den Haag niet meteen reageren, en bleef dus achter de feiten aanlopen. Het werd zelfs nog 1-3 door Patrick Hobbelen, net op het moment dat Ali Boussabon voor wat strijd moest gaan zorgen. Maar ook dat lukte niet vandaag. Het was zelfs een wonder dat Dik Heesen (inmiddels als spits spelend) nog 2-3 mocht scoren. Verder mocht ADO Den Haag echter niet komen van FC Den Bosch, sterker nog, Marcel van Helmond bepaalde met een fraaie solo de eindstand op 2-4.
Het was een terechte nederlaag voor ADO Den Haag, dat snel iets anders moet gaan doen, want nog meer nederlagen, en een seizoen als onder Theo Verlangen lijkt onvermijdelijk. De enige speler die geen onvoldoende scoorde, was Roy Beukenkamp, hij kwam er met een 6 min vanaf.

KARAKTERISTIEKEN :
OPSTELLING ADO DEN HAAG : Roy Beukenkamp, Winston Faerber (Bas Lambooy), Virgilio Teixeira, Dik Heesen, Maurice Steyn, Marco Meijer, John de Jong, Ekrem Kahya, Patrick Kalkema (Pim Langeveld), Ricardo van der Heijden, Dennis Iliohan (Ali Boussabon)