Datum plaatsing: 23-08-1997 22:20:00

Verslag: ADO Den Haag - Emmen 3-2

WEER WINST VOOR ADO DEN HAAG

Na de goede start van de competitie tegen Excelsior, wachtte nu Emmen als volgende tegenstander in het zwoele Zuiderpark.
In de hele eerste helft was het Emmen dat het meeste balbezit had, maar was het ADO Den Haag dat de veel betere kansen had, en ook tot twee maal toe op voorsprong kwam. Eerst was het Barry de Vreede, die na een snel genomen vrije trap met een droge knal vanaf de linkerkant keeper Theo Migchelsen verraste. Maar een kwartier later was het echter goaltjesdief Michel van Oostrum, die een fout van Roy Beukenkamp afstrafte, toen die een afstandschot niet klemvast had. Ongeveer 10 minuten later was het echter weer ADO Den Haag dat op voorsprong kwam, toen Edgar van der Roer met een gelukkige stuit, weer de doelman van Emmen verraste. Zo leek het er op dat de eerste helft met een 2-1 voorsprong voor ADO Den Haag afgesloten zou worden, maar op slag van rust was het Rick Platvoet, die een fout in de verdediging benutte om zo de 2-2 ruststand op het scorebord te brengen. Ook hier ging Roy Beukenkamp, die sinds lange tijd een matige wedstrijd speelde, niet geheel vrij uit.
In de tweede helft kwam Ali Boussabon in de ploeg voor Pim Langeveld, en begon ADO Den Haag meteen met fris aan te vallen. Emmen kon daar behalve een paar kleine kansen niet veel tegenover stellen. Uiteindelijk was het Marco Meijer die een aanval opzette, een goede pass gaf aan John de Jong, en de bal weer mooi terug kreeg voor het goal, waar hij fraai inkopte. Ondanks de verwoede pogingen van Emmen om de gelijkmaker te scoren, en de vrije counterkansen van ADO Den Haag (o.a. via Boussabon en Kalkema) lukte het de beide ploegen niet om nogmaals het net te vinden, waardoor ADO Den Haag ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen won, en daardoor nog steeds een 100 procent score heeft van 6 punten uit 2 duels.