Datum plaatsing: 19-08-1997 22:10:00

Verslag: ADO Den Haag - Excelsior 4-2

Uitstekende seizoensstart ADO Den Haag

ADO DEN HAAG RUIM LANGS EXCELSIOR

Nadat er een week geleden al met 2-0 van Excelsior voor de Amstelcup was gewonnen, was het nu voor de competitie dat de teams van ADO Den Haag en Excelsior tegenover elkaar stonden.
In de eerste helft leek het weer precies zoals vorige week een slechte wedstrijd te worden, want er ging veel mis, zeker in de combinaties. Diverse ballen kwamen niet aan, en er werd veel onnodig balverlies geleden. In de 24e minuut was het invaller Sjaak Polak (ex-scheveningen) die een goede doorkopbal voor Excelsior intikte. Maar niet al te veel later was het Edgar van der Roer, die met een slimme kopbal tegen de arm van een Excelsior verdediger, een penalty versierde. Hij nam de penalty zelf, en faalde niet, 1-1. Van der Roer streek daarmee 2.000 gulden op, die door hoofdsponsor VHS ter beschikking waren gesteld voor het eerste ADO Den Haag doelpunt van het nieuwe seizoen. Met de rust was de stand nog steeds 1-1 in een mat duel, dat verder weinig hoogtepunten kende.
Na rust kwam Pim Langeveld in het veld, ten koste van Dik Heesen. Met Langeveld bloeide het team van ADO Den Haag helemaal op. Edgar van der Roer kreeg weer goede ballen aangespeeld, en vooral de combinaties liepen weer goed. Toen ook nog Ali Boussabon in de ploeg kwam voor Peter Kruit, begon het helemaal perfect te draaien bij ADO. Boussabon speelde de wedstrijd van zijn leven, en was meteen het lievelingetje van het publiek. In de 60e minuut was het John de Jong die zichzelf met een fraaie actie vrij speelde in het strafschopgebied, en goed de 2-1 inschoot. Op dat moment klapte Excelsior in elkaar, en bleef ADO Den Haag goed doorspelen. Edgar van der Roer kreeg een goede pass, zag Barry de Vreede mee opkomen (ingevallen voor Marcel Karlas), en speelde goed af. De Vreede haalde genadeloos uit, en schoot ADO naar een 3-1 voorsprong. Maar het mooiste doelpunt van de avond moest nog komen. Ali Boussabon onderschepte een bal van Excelsior, ging de combinatie aan met Pim Langeveld langs de zijlijn, en gaf een schitterende voorzet op John de Jong die als linksbuiten was gaan spelen. De Jong nam de bal direkt op zijn schoen, en knalde via de benen van de keeper van Excelsior, de uiteindelijke 4-1 binnen.
ADO Den Haag won dus met 4-1 van Excelsior, en nam daardoor meteen de koppositie in de Toto-divisie. Volgende week wacht al een zwaardere wedstrijd, want dan komt Emmen op bezoek.