Datum plaatsing: 05-04-1997 23:55:00

Verslag: ADO Den Haag - FC Zwolle 1-2

Nog steeds geen overwinning in 1997

BLESSURES VELLEN ADO DEN HAAG OPNIEUW

In en tegen FC Zwolle begon de goede periode voor ADO Den Haag die uiteindelijk zou leiden tot een periode-titel en het winterkampioensschap. Thuis tegen FC Zwolle zou de ommekeer moeten komen van de slechte reeks resultaten van ADO Den Haag. Mark Wotte moest wederom een fors aantal spelers missen. Na de wedstrijd tegen Den Bosch kon nu ook Pim Langeveld niet meedoen. Cees Thies begon in de basis als linksback en Jurgen Faerber begon als rechtsback. Barry de Vreede speelde daardoor als centrale verdediger. Mark Wotte hield Jurica Siljanovski nog even op de bank, omdat hij de afgelopen week een slechte wedstrijd speelde met het tweede elftal.

De wedstrijd begon met een nerveus ADO Den Haag, dat achterin duidelijk moest wennen aan de nieuwe opstelling. Cees Thies toonde wel meteen aan dat hij zich wilde bewijzen, en speelde met een flinke dosis inzet. Veel kansen waren er in de eerste helft niet, wat ook niet vreemd was gezien het spel van beide ploegen. FC Zwolle had eigenlijk nog de beste kansen om te scoren, maar gelukkig stond Roy Beukenkamp bij die mogelijkheden steeds op de goede plek. Namens ADO Den Haag kreeg Dennis Iliohan, die erg onzichtbaar speelde, een kans, maar hij schoot hoog over. Edwin Grunholz probeerde het nog van afstand, maar zijn schot miste kracht. Op slag van rust was het dan eindelijk Edwin Grunholz, die zijn eerste treffer voor ADO Den Haag liet aantekenen. Hij kreeg een goede voorzet, en kon gemakkelijk langs Jan Timmer schieten. Een betere manier om de rust in te gaan bestaat er niet.

In de tweede helft was het spelbeeld onveranderd. Slecht spel en weinig kansen waren de hoogtepunten van deze wedstrijd. En evenals al vaker deze competitie, was het weer de scheidsrechter die een belangrijke rol voor zich opeiste. Na een klein half uur spelen was het Miles Reingoud die uit een corner van Zwolle de gelijkmaker aantekende. Geheel onverdiend was dat niet, want Zwolle had de beste kansen gekregen. Michel Groenteman en John Grunholz kwamen in de ploeg voor Dennis Iliohan en Edwin Grunholz. Groenteman kon ook niet veel extra's brengen. Ook al ging hij enkele malen op het doel van Zwolle af. Eenmaal werd hij met een forse tackle neergehaald, maar de scheidsrechter liet doorspelen, en prompt kon FC Zwolle counteren. En jawel, daar was de 1-2, twee minuten voor tijd. De Roemeen Ilie kreeg het doelpunt op zijn naam. John de Jong kwam ook nog in de ploeg voor Johan Vogelaar, die even daarvoor geblesseerd was geraakt. Lowie van Schijndel, die wederom in de basis stond, speelde een matige wedstrijd, en kreeg een gele kaart. Hij werd gedurende de hele wedstrijd uitgefloten, maar was toch een aantal keer goed betrokken bij enkele aanvallen van ADO Den Haag. Helaas kon hij weer niet tot scoren komen. En dat is nou juist iets waar een spits op afgerekend wordt.