Datum plaatsing: 24-05-1997 23:45:00

Verslag: ADO Den Haag - Top Oss 1-1

Rentree Winston Faerber na schorsing

DENNIS ILIOHAN REDT PUNT

Winston Faerber mocht na een schorsing van 10 wedstrijden eindelijk zijn rentree maken in het eerste elftal van ADO Den Haag. Trainer Mark Wotte besloot om Faerber meteen in de basis te laten starten. Verder maakten Ali Boussabon en Ekrem Kayha hun debuut voor het publiek in het Zuiderpark.

Na de reeks van goede wedstrijden verwachtte iedereen dat ADO Den Haag Top Oss wel even zou verslaan. De realiteit leerde echter dat ADO Den Haag de vorm volledig kwijt was, in de laatste thuiswedstrijd voor de nacompetitie. De ploeg begon nog wel aanvallend, en kreeg ook via Edwin Grunholz een goede kans op de 1-0, maar een verdediger van Top Oss wist met gevaar voor eigen leven het stiftje van de doellijn te halen. De verdediger kwam echter wel hard in aanraking met de paal. Na deze domper klapte ADO Den Haag volledig in, en kreeg met moeite de bal op de helft van Top Oss. Overigens moet gezegd worden dat Top Oss ook niet voortreffelijk speelde. Het was helaas voor het Haagse publiek wel de ploeg uit Oss die op voorsprong kwam. Jay Driessen omspeelde Roy Beukenkamp en schoot net voorbij Winston Faerber in. Winston Faerber liet nog wel even zien dat hij weer terug was. Een passje van Ekrem Kayha schoot hij zonder te kijken terug naar Roy Beukenkamp, die veel te ver voor zijn goal stond. Beukenkamp kon maar net voorkomen dat het 0-2 werd.

Ook in de tweede helft was het spel van beide ploegen erg slecht. Het was wel ADO Den Haag dat het overwicht had, maar tot grote kansen kwam het niet. Top Oss kreeg geen kans meer, en diep in de tweede helft was het Dik Heesen die met een vrije trap erg dicht bij een doelpunt voor ADO Den Haag was. Pas in de allerlaatste minuut van de blessuretijd was het Dennis Iliohan die met een afstandschot de gelijkmaker aantekende. Hij schoot van ruim 30 meter op het goal, en zag tot zijn grote verbazing de bal in de kruising verdwijnen.

ADO Den Haag wint dus op het nippertje een punt dat eigenlijk niets scheelt, want de ploeg moet zich nu voorbereiden op de nacompetitie die op 4 juni begint. Indien de ploeg van Mark Wotte in die mini competitie als eerste van de 4 ploegen weet te eindigen, promoveert ADO Den Haag naar de nieuw te vormen NV Eredivisie.

KARAKTERISTIEKEN :
OPSTELLING ADO DEN HAAG : Roy Beukenkamp, Winston Faerber, Virgilio Teixeira, Dik Heesen, Cees Thies, Ekrem Kayha, John Grunholz (Jurica Siljanovski), Oscar Laguna Burgos (Gerald Sandel), Ali Boussabon (Dennis Iliohan), Gavin Price, Edwin Grunholz