volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 3 3 0 0 9
2 HEE 3 3 0 0 9
3 FEY 3 2 1 0 7
4 TWE 3 2 1 0 7
5 PSV 3 2 1 0 7
6 VIT 3 2 0 1 6
7 UTR 2 1 1 0 4
8 ZWO 3 1 1 1 4
9 WII 3 1 1 1 4
10 VVV 3 1 1 1 4
11 HER 3 1 1 1 4
12 GRO 3 1 0 2 3
13 AZA 2 0 2 0 2
14 EMM 3 0 1 2 1
15 FOR 3 0 1 2 1
16 ADO 3 0 0 3 0
17 RKC 3 0 0 3 0
18 SPA 3 0 0 3 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 21-12-1996 18:40:00

Verslag: ADO Den Haag - Heracles 4-2


ADO DEN HAAG WINTERKAMPIOEN


Lang gewacht en stil gezwegen...

Zaterdagavond half acht, ADO Den Haag betreedt het veld voor een belangrijke wedstrijd. Met de wetenschap dat Emmen had verloren van FC Zwolle, en dat ADO Den Haag dus aan kop kon komen in de eerste divisie, begonnen de spelers aan de laatste wedstrijd voor de winsterstop. SC Heracles was de tegenstander, waar eerder dit seizoen in Almelo nog met 1-1 gelijk tegen werd gespeeld.
Al meteen werd duidelijk dat Heracles niet van plan was om met een gelijkspel genoegen te nemen. Fris begon de ploeg aan te vallen, wat meteen al resulteerde in een vrije trap, nadat Maurice Steyn een overtreding maakte. Steyn, die als links-back moest spelen, omdat Barry de Vreede kort voor de wedstrijd afhaakte. Ook speelden Michel Groenteman en Lowie van Schijndel niet mee vanwege blessures, en waren Virgilio Teixeira en Johan Vogelaar geschorst. Pim Langeveld zat, na een paar weken aan zijn lies geblesseerd te zijn, weer bij de selectie, maar wel op de bank. In de basis stonden wel John de Jong en Oscar Laguna Burgos, die beiden weer volledig speelklaar waren. De vrije trap werd met een uitstekende redding door Roy Beukenkamp uit de kruising gehaald, waardoor ADO Den Haag bespaard bleef van een vroege achterstand. Een achterstand die er overigens na dik 10 minuten toch kwam, toen Stef Hendriks achter een lange bal aanging, en die met een fraai lobje over Roy Beukenkamp heen speelde, 0-1. Voor ADO Den Haag was het dus zaak om snel de gelijkmaker te scoren. Oscar Laguna Burgos dacht na minder dan 2 minuten na de 0-1 'laat ik eens vallen, dan krijgen we een penalty' en jawel, de strafschop werd gegeven. Dik Heesen mocht aantreden, en faalde niet, 1-1. ADO Den Haag groeide door deze mentale opkikker in de wedstrijd, en begon veelvuldig aan te vallen. Heracles kreeg bijna geen kans meer. Na een half uur spelen was het onvermijdelijke feit daar, dat John de Jong, na een fantastische pass van Maurice Steyn uit de verdediging, alleen op de keeper van Heracles af kon gaan, en deze met een goeie schijnbeweging passeerde. 2-1. Nog geen 5 minuten later, vond Gavin Price de marge nog te klein, want hij ging achter een bal aan die niet meer te halen leek. Hij haalde hem echter toch, en schoot via de keeper van Heracles de 3-1 ruststand binnen. Een stand die bijna nog tot 3-2 was teruggebracht, toen een speler van Heracles met een snoeihard afstandschot de lat uitteste.

In het begin van de tweede helft, leek Heracles een beetje beter in de wedstrijd te zijn gekomen. De eerste aanval via de linkerkant leverde resultaat op, toen een speler van Heracles net als Oscar Laguna Burgos dacht 'laat ik eens gaan liggen, want dan krijg ik een penalty'. Weer een penalty, maar nu voor Heracles. Jorg Smeets, die enkele weken geleden Heracles met een fraai schot de zege tegen Ajax in de Amstel Cup schonk, nam de penalty zelf, en faalde ook niet, al zat Beukenkamp er erg dicht bij.3-2. ADO Den Haag vond de 2 tegengoals van Heracles wel genoeg, want dit seizoen was er nog geen enkele tegenstander in geslaagd om in het Zuiderpark meer dan 1 keer te scoren. Pim Langeveld mocht invallen voor Dennis Iliohan, en Jeffrey Rutten mocht Gavin Price vervangen. Na een kwartier spelen had John de Jong DE kans op 4-2 toen hij een bal die door de keeper van Heracles was weggestompt, weer inkopte. Zijn inzet werd echter net op de lijn gekeerd. Het was Pim Langeveld die de aanzet gaf tot de 4-2, toen hij een verre voorzet gaf aan John Grunholz. De keeper van Heracles kwam heel ver uit z'n goal, maar liep onder de bal door, die vanwege het harde veld raar omhoog sprong. John Grunholz mocht voor open goal intikken, en zo zijn 4e goal dit seizoen aantekenen. Daarmee is hij de topscorer van ADO Den Haag. Na de 4-2 vielen er geen goals meer, maar wel nog een paar kaarten. Jeffrey Rutten mocht er een ontvangen, en wel de rode. Bij een hele smerige tackle van een van de spelers van Heracles reageerde Rutten verkeerd, door zijn tegenstander een duw te geven, wat door de scheidsrechter bestraft werd met een rode kaart. Deze rode kaart mocht echter een feest met de 3800 supporters, die allemaal bijna doodgevroren waren, niet meer in de weg staan. ADO Den Haag mag zich nu 6 weken lang koploper in de eerste divisie noemen. Tot de competitie halverwege februari weer wordt hervat.

KARAKTERISTIEKEN :

OPSTELLING ADO DEN HAAG :
Roy Beukenkamp, Winston Faerber, Gerald Sandel, Dik Heesen, Maurice Steyn, Oscar Laguna Burgos, John de Jong, Marco Meijer, Dennis Iliohan (Pim Langeveld), Gavin Price (Jeffrey Rutten), John Grunholz (Peter Kruyt)

DOELPUNTEN :
0-1 Hendriks (11'),
1-1 Heesen (13',pen),
2-1 John de Jong (30'),
3-1 Price (34'),
3-2 Smeets (53'),
4-2 John Grunholz (80')

SCHEIDSRECHTER : Van Meerkerk

GELE KAARTEN : Winston Faerber (ADO Den Haag),De Visscher, Kolmschot,Vink,Nijhuis (SC Heracles)
RODE KAARTEN : Rutten (ADO Den Haag)
TOESCHOUWERS : 3855