Datum plaatsing: 01-12-1996 23:30:00

TWEEDE PERIODE IS VOOR ADO DEN HAAG

ADO Den Haag verslaat Top Oss

Gesteund door 500 supporters en 200 sponsors, reisde ADO Den Haag af naar Oss, om daar te proberen de tweede periode binnen te halen.
Mark Wotte had ervoor gekozen om Gerald Sandel buiten het elftal te laten, ten gunste van Dik Heesen, die voor meer verdedigende zekerheid zou moeten zorgen. Pim Langeveld en Michel Groenteman (beiden nog niet helemaal fit), bleken toch in staat om te spelen. Langeveld moest echter al na 10 minuten het veld verlaten, omdat hij blijkbaar toch weer last kreeg van zijn lies. John Grunholz viel voor hem in. Op dat zelfde moment gooiden FC Den Bosch supporters (!!!) een vuurwerkbom op het veld, waardoor scheidsrechter Bossen de wedstrijd 5 minuten onderbrak. De wedstrijd was overigens ook al 15 minuten later begonnen doordat de Haagse supporters te laat bij het stadion arriveerden. Top Oss zou de wedstrijd met 3 doelpunten verschil moeten winnen, om de 2e periode in Oss te houden. ADO Den Haag had aan winst alleen al genoeg om de periode te pakken.

Meteen al in het begin bleek dat Top er voor ging. Het kreeg al gauw een paar kansen, evenals ADO Den Haag,maar wist ze, ook al net als ADO Den Haag, niet te verzilveren. Tot Marco Meijer in de 27e minuut een goede pass kreeg, en alleen op de keeper van Top af kon gaan. Hij schoof goed binnen, en bracht de stand op 0-1. Den Haag ging uit z'n dak. Ondanks het overwicht wist Top Oss niet te scoren, waardoor de ruststand 0-1 bleef.
Meteen na de rust begon Top Oss met een waar offensief. ADO Den Haag stond met de rug tegen de muur, maar hield, mede dankzij uitstekend keeperswerk van Roy Beukenkamp, stand. John Grunholz speelde een uitstekende wedstrijd, en kreeg in de 74 minuut loon naar werken.
Lowie van Schijndel kopte een lange bal goed diep door op Michel Groenteman, die voor gaf op Marco Meijer. Deze kopte terug op John Grunholz, die geen moment aarzelde, en een kogel afvuurde op het goal. 0-2 !!! De buit was binnen.
Top Oss staakte de strijd, helemaal toen Dave Smits een terechte rode kaart kreeg, omdat hij een ontzettend harde tackle maakte op Johan Vogelaar. Toen scheidsrechter Bossen affloot, barstte het feest los. ADO Den Haag won de 2e periode, die recht geeft op deelname aan de Nacompetitie. Het publiek werd bedankt, en ALLE spelers uit de selectie stormden het veld op. Zo ook Michel Adam, die al het hele seizoen geblesseerd is.
Bij ADO Den Haag speelden alle spelers een goede wedstrijd, alleen Barry de Vreede, normaal zo sterk als links-back, had het vandaag erg moeilijk tegen zijn directe tegenstander, waardoor hij in de rust werd vervangen door Gerald Sandel. Ook Gavin Price mocht nog invallen, in de laatste 5 minuten, voor Dennis Iliohan.

KARAKTERISTIEKEN :
OPSTELLING ADO DEN HAAG : Roy Beukenkamp, Winston Faerber, Johan Vogelaar, Virgilio Teixeira, Barry de Vreede (Gerald Sandel), Dik Heesen, Pim Langeveld (John Grunholz), Marco Meijer, Dennis Iliohan (Gavin Price), Lowie van Schijndel, Michel Groenteman.