Datum plaatsing: 21-09-1996 11:40:00

Verslag: ADO Den Haag - GA Eagles 3-0

Verdiende zege, had hoger uit moeten vallen.

ADO DEN HAAG VERNEDERT GO AHEAD EAGLES

Ruim 2800 toeschouwers kwamen op het duel tussen sub-topper ADO Den Haag, en torenhoge favoriet Go Ahead Eagles af. Een wedstrijd die zou eindigen met een wat verrassende uitslag.

ADO Den Haag begon zeer scherp aan de wedstrijd, en speelde een zeer goede wedstrijd. Dat was de ploeg het publiek ook verschuldigd na het debacle in de Amstel Cup tegen Telstar. Meteen in de eerste helft speelde ADO Go Ahead van de mat. De aanvallers (Iliohan, Rutten en Groenteman) stonden op scherp, en konden goed gebruik maken van de niet goed werkende buitenspelval bij de Eagles. Jeffrey Rutten en Michel Groenteman kregen al snel een aantal kansen, toen zij goed werden bediend door de weer sterk spelende Pim Langeveld. De kansen werden alleen niet goed benut, of eigenlijk, doelman Scheutjens van de Eagles, behoedde zijn ploeg voor een grote achterstand. In de 25e minuut gaf Pim Langeveld weer een sublieme pass en Michel Groenteman kon alleen op de keeper afgaan, en faalde niet. 1-0 voor ADO Den Haag. Amper 10 minuten later, gaf Dik Heesen een goede pass en weer werkte de buitenspelval niet goed, waardoor Jeffrey Rutten nu alleen op de keeper kon afgaan. Ook hij faalde niet. Via de binnenkant van de paal schoot hij goed in. 2-0. En de Eagles hadden nog geen echte goede kans gehad.

Pas in de tweede helft kreeg Kingsley Obiekulu een goede kans toen hij zich vrij worstelde van Dik Heesen, en op de lat schoot. Die zelfde Heesen had het overigens niet echt makkelijk tegenover Obiekulu. Heesen is een forse vent, die je niet zomaar omver duwt. Maar Obiekulu is een gigantische man van bijna 2 meter, en bijna 1,5 keer zo breed als Heesen. Niet echt iemand om 's-avonds in een donker steegje tegen te komen. Na het schot van Obiekulu op de lat, kreeg Go Ahead Eagles meer veldoverwicht, maar geen echte kansen. Tot Jeffrey Rutten in de 70 minuut Dennis Iliohan goed in stelling bracht. Hij kon alleen door, en zag Michel Groenteman vrij voor de goal staan. Groenteman tikte rustig binnen, en zo stond het 3-0. 2 minuten later kreeg ADO zelfs de kans op 4-0 toen John de Jong (ingevallen voor Pim Langeveld) een penalty versierde. Normaal gesproken neemt Dik Heesen de penalties, maar Heesen wilde Groenteman niet van zijn Hattrick onthouden, en gunde hem dus de penalty. Groenteman schoot echter te nonchalant in, en scoorde dus niet. Zo bleef het 3-0, en klom ADO Den Haag een plaats op de lijst. Het heeft nu nog 3 punten achterstand op Veendam, dat door het verlies van Emmen nu lijstaanvoerder is geworden. a.s. Zaterdag speelt ADO in en tegen Emmen.

KARAKTERISTIEKEN :

OPSTELLING ADO DEN HAAG : Roy Beukenkamp, Winston Faerber, Gerald Sandel, Dik Heesen, Virgilio Teixeira Marco Meijer, Pim Langeveld (John de Jong), Maurice Steyn, Dennis Iliohan (Oscar Laguna Burgos), Jeffrey Rutten (Gavin Price) en Michel Groenteman DOELPUNTEN :

1-0 Groenteman (25')
2-0 Rutten (34'),
3-0 Groenteman (70')
SCHEIDSRECHTER : Van Dijk
GELE KAARTEN : Faerber, Groenteman (ADO Den Haag) Marbus, Hofstede, Michels (GO AHEAD EAGLES)